Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

КОСМОС

Как да се справим с енергийните вампири в живота?





Енергийните вампири са хора, които се хранят с вашата емоционална или умствена енергия.
За мнозина това е фикция, холивудски легенди или просто преказки за стряскане на децата. Но хората страдат всекидневно от този неприятен модел на поведение. Ето това няма как да бъде пренебрегнато.
Основното, което отличава тези същности от нас е шокиращо. При енергийните вампири липсват съпричастие, чувствителност и емоционална зрялост.
Като резултат от болката и неувереността, която те изпитват, енергийните вампири се вкопчват в жизнеността на другите в опит да излекуват своите страдания.
Кризата и социалната дистанция донякъде възпря това явление, но сега то отново се превръща в още по-силно бедствие и оръжие в ръцете на гладните за чужда енергия.
Но кои са различните енергийни вампири? И как да ги обезвреждаме ефективно, ако попаднем на тях?

Вампирът жертва

Те се хранят с вината ви и силно вярват, че света се е обърнал срещу тях. Обвиняват другите, поради изключително ниското си самочувствие и ги манипулират да смятат, че те са тези, които са им нанесли вреда.
Единственото нещо, което не можем да направим e да бъдем съпричастни към тях. „С твоите камъни, по твоята глава.“
Така винаги, когато усетим изтегляне на енергия от нас те ще изпитват самосъжаление и магията им няма да сработи.

Самовлюбеният вампир

Те нямат капацитета да изпитват каквото и да е съпричастие или интерес към други хора. Вампирите „нарциси“ се водят от несъзнателната философия „Първо Аз, после ти.“
Те постоянно ще очакват да ги поставяте на първо място и да правите това, което ви кажат. Винаги е най-добре да спрете да храните егото им. Това става просто: Не ги хвалете, не се прехласвайте по такива хора.

Доминиращият енергиен вампир

Те се хранят от другите като ги сплашват. „Удоволствието“, което получават използват, за да изградят самочувствието си.
Обичат да доминират с инструментите на страха и колебанието. Имат в арсенала си богат набор от оръжия и ги използват умело. Интригата е едно от тях.
Бъдете непоклатими пред тях и отстоявайте мнението си. Единственият начин да се противопоставите ефективно е отпор по всички направления на тяхната атака.

Мелодраматичният енергиен вампир

За да запълнят празнотата в живота си те създават драма и търсят конфликтите, защото това им дава шанса да бъдат жертвата.
По този начин те се чувстват специални. Те имат прекалено чувство за важност и избягват истинските проблеми в живота.
С такива вампири е по-добре никога да си нямате работа, защото те могат да ви завлекат до дъното.
Противоотровата е много силна вяра във вас самите и раздяла с такъв човек.

Осъдителните енергийни вампири

Te постоянно изтъкват грешките на другите хора и се хранят от тяхната несигурност. Забележете колко такива има на работното ви място?
Тяхното его се зарежда когато отправят остра критика към някого. Такива хора не спират да се правят многознаещи и укоряват всеки ваш опит да покажете интелект.
Противоотровата: Бъдете категорични. Когато ви критикуват без причина дайте силно аргументиран отпор.

Невинният вампир

Енергийните вампири не винаги са злонамерени. Невинните енергийни вампири се нуждаят от постоянно успокоение, помощ и утеха.
Постоянната подкрепа от ваша страна ще изразходи силите ви с течение на времето.
В резултат вие ще имате прекалено малко енергия да поддържате себе си.
Отбягвайте общуването с хора търсещи постоянно внимание. Такива, които не спират да ви занимават с грижите си. Бъдете нащрек. Вие също сте човек и имате своите ангажименти. Пазете ума и сърцето си чисти.
Сега се замислете кои от тези черти на характера разпознавате у хората около вас?





Може да Ви хареса

КОСМОС

Библейската притча може да се окаже действителен природен феномен В една зашеметяваща среща между вяра и научни изследвания, проведено от Школата по биологични науки...

ХОРОСКОП

Астролозите не губят време и вече са готови със своите прогнози за това какво очаква всяка зодия през новата година Новата 2024 година вече...

КОСМОС

Трябва да има гаранции, че правата и свободите се уважават, убедени са юристите Колко застрашени са човешките права от изкуствения интелект? Ще повтори ли...

ТЕХНОЛОГИИ

От десетилетия летящите таксита са част от научната фантастика, но един оператор твърди, че те най-накрая са близо до реалността – първо в САЩ,...