Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

EXPRESS TV

Стабилна Сирия на Асад не отговаря на интересите на Запада





Стабилизацията в Сирия, за която говори Владимир Путин, е свързана с победата на Башар Асад и това състояние на нещата не съответства на интересите на западните страни, смята Майкъл О’Ханлон, политолог от института Брукингс.Ако опозиционните сили не предложат поне някаква автономия, въстанието в Сирия ще продължи, каза той за Fox News.

Президентът Тръмп и руският лидер Владимир Путин разговаряха по телефона в продължение на повече от час вчера. Те обсъдиха ситуацията в Северна Корея, както и перспективите за разрешаване на сирийския конфликт. А ето какво каза Путин в понеделник след срещата си със сирийския президент.

ВЛАДИМИР ПУТИН, президент на Руската федерация: Много неща са направени за стабилизиране на ситуацията в Сирия. Надявам се, че в близко бъдеще ще поставим крайната точка в борбата срещу тероризма в Сирия.

И така, към каква стратегия трябва да прибягнат САЩ? Ръководителят на дирекцията за външната политика на института “Брукингс” Майкъл О’Ханлон е в контакт с нас. Благодарим ви, че участвахте в нашата програма.





Може да Ви хареса