Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ФОКУС

Българите са българи, турците-турци. Местан какво е?- Питат ли ме дей зората…





Без въвеждащи думи, направо.

Необходимо е да си върнем образованието на достойно ниво, да спрем да щракаме с пръсти, и да се смеем на телевизора, който псуваме. Такава реалност днес не ни отива е меко казано. Защото когато сме нехайни и не отстояваме себе си, други почват да го правят. Нека отдадем нужното внимание на Лютви Местан, който е овладял ораторското изкуство, и ползва българския (свещен) език, за да внедрява опасни мисли и послания.

И така, кой е Местан? Според едно от най-свежите му заявления е :

Аз съм български гражданин, етнически турчин, изповядвам исляма и се чувствам европеец като културна нагласа.

Отличен, машала!

Това би му казал Ердоган, за положените усилия. Защото в такива фрази, отдавна подготвяни и репетирани са заложени заръките на една политика, следваща интереси далеч от нашите.

И сега да се върнем към началото. Къде сме ние? Има ли някой вкъщи?

Лютви Местан мери пулса на народа, пробва се както се, както се казва, а и това му е работата.

И си я върши човекът, който е български гражданин, но етнически турчин, изповядва исляма, но като културно усещане е европеец.

Нали никой не се заблуждава, че такова говорене е спонтанен израз на чувства, да сподели просто как се чувства. Нали е излишно да се обяснява, че това е заявление, с което се заявява нещо. Първоначално. И че има и още за казване.

Иначе, ако се отклоним от чувствителността на Лютви Местан, който при най-малко адекватно напомняне, че всеки е добре дошъл в Домът ни ( разбирай България),но ако уважава стопаните ( тоест нас, българите), ако не се бърка в подредбата на къщата, и не се страхува да знае историята и тежките страници от нея, внезапно ще напомни за Възродителния процес, бъркайки в темата като в стара позлатена рана, която винаги идва на помощ в ситуации, в които се напомни, че къщата има стопанин, и няма нужда от опити това да се подлага на съмнение.

Българите много добре знаем, че турците са турци. Въпроса е, турците също да не забравят, че българите са българи.

И ако сега Лютви Местан, задава тон за песен, опитвайки да създаде етнически хор в България, пропагандирайки опасни идеи открито по телевизията, то може би ни навява на мисълта, че трябва да обърнем внимание на образованието, на патриотизма, на български знамена поставени в български общини. Защо не? Ами нека има бюджет за знамена в Кърджали, в Търговище, в Момчилград, ей така да се сложат на всяка сграда простичко..защото липсват. Да се внесе и законопроект, който да предвижда всички български граждани, независимо от етническия си произход, да знаят официалният език на България, а именно български, поне на нивото на Лютви Местан ( ето даваме го за пример).

И тогава едва ли ще възникват подобни разговори Не мислите ли?

Мислете.





Може да Ви хареса