Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ИСТОРИЯ

ЖЕСТОКИТЕ ДАНЪЦИ ЗА БЪЛГАРИ ПРЕЗ ТУРСКОТО ИГО и АНГЛОСАКСОНСКОТО ДНЕС





Най-фрапиращият данък, прилаган по нашите земи през турското робство, е джизието. Това е безкомпромисен поголовен данък, събиран от немюсюлманското трудоспособно мъжко население на Османската империя. На джизие са били подложени всички българи на възраст от 15 до 75 години.

 

Българското население било разделено на три слоя – богати, средни и бедни. Съотношението на данъка било 4:2:1 в алтъни. Сумата за по-заможните българи станала вече 10 гроша (4 алтъна), средните плащали 5 (2 алтъна), а бедните – 2,5 (1 алтън).

 

Българското население в Мизия, Тракия, Македония и Поморавието тогава е било 3,5 милиона. Можем да пресметнем приблизително, че турците са вземали от българите годишно по около 4 000 000 алтъни

(1 алтън е 3,2 грама) или около 12,8 тона злато 18-20 карата.

За последното столетие от петвековното робство, по лаически сметки, ние сме дали на турците наред с всички други данъци и тегоби като данък джизие (джизя) около 1 280 тона злато.

 

А за целия период на турското робство, 5 века, – около 6 000 тона злато. Стойността на насила иззетото злато от българите по тази линия в днешни пари (1 гр. – 50 лв.) е около 300 милиарда лева.

 

Но най-страшният данък за народонаселението е кръвният данък. Да ти вземат най-свидното, детето – КРЪВНИЯТ данък девширме, плащан с Български рожби за еничарският корпус.

 

Сега внимание !!!

 

Много нашенци в САЩ, Канада, и други благополучни англосаксонски страни казват: “Харно е хорото! Тук всичко е прекрасно! Хората са добри, животът: богат, сит, достоен, занимаваме се със спорт, и приятни, и интересни неща. Бачкаме си, плащаме си данъците и кредитите. Хубаво ни е. Малко ли е това?”

 

Отговарям: Ако разбираш процесите, това не е «малко», а даже убийствено ужасно. Защото чрез колониалната система и технологията “Мека сила” (Soft power, технология на създаване на контрасти) САЩ фактически правят това, което са правили в Османската империя насила – девширмето. Това, за което са убивали прадедите ни, които са се съпротивлявали на превръщането на децата ни в йеничери.

 

Само, че, технологията позволява да отгледаш за своя, и за сметка на държавата детето си от 3 кг бебе до 18-20 годишен младеж, само за да го пратиш “по негово (че и ваше/наше) собствено желание” да отиде да създава БВП в друга държава, не в Родината си. Да живее, плаща данъци, развива друга държава, друг народ. Да създава деца, и поколение, което гарантирано вече няма да са българи, няма да говорят български, няма да знаят, и да искат да знаят – къде е България. Няма да са близо до родителите му, до родното си място, до Рода си, които са му дали живот, образование, направили са го човек. Неизбежно стават отродени, обезродени, приели друго самоопределение хора.

 

Когато човек започне да намира това за прекрасно, за нормално, нещо много необратимо е счупено в представите му.

 

Това е прекият, асфалтиран, и осветен път, магистралата към унищожението на максимално висока скорост на българите като народ, на България като държава. На наличието на българи в България, което ще я ликвидира в реално време даже и като запис, като спомен и като название. Защото други ще ни заместят, и даже името ни ще е изтрито.

 

Ако за вас тази демографска прахосмукачка, този осъвременен кръвен данък е ок, и така мислят повечето българи, свършени сме. Казвам ви, говорим си последното поколение българи на тази земя. Колкото и да не ви се вярва.

 

Автор: професор П. Иванов.





Може да Ви хареса

ТЕМА

Очаква се cyшитe, oгpoмнитe пoжapи и жecтoĸитe бypи дa oпycтoшaт oбшиpни чacти oт плaнeтaтa Cpeднaтa глoбaлнa тeмпepaтypa oт пeтъĸ e билa c нaд двa...

КУЛТУРА

Технология на отродяването. “Фалшива новина” ли е, че българската литература е смъртоносно ампутирана “Фалшива новина” ли е, че българската литература е смъртоносно ампутирана в...

КУЛТУРА

В навечерието на Деня на Независимостта, Професионална гимназия по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“ отпразнува своя патронен празник в аулата на ПГ по механотехника....

ИСТОРИЯ

Преди половин век в Чили бе извършен военен преврат Да управляват икономиката дойдоха „момчетата от Чикаго“ През изминалия век светът стана свидетел на безброй...