Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ИСТОРИЯ

Когато Европейския съюз нападна Русия





Когато срещу Русия на страната на нацистите беше цяла Европа

В навечерието на 75-годишнината от победата на съветския народ във Великата Отечествена война статии, посветени на тази война, се появяват не само в Русия. Испанският вестник ABC наскоро публикува статия, озаглавена „Зловещият път и смъртта в леда: кампанията на „Синята дивизия“ в руския ад“, който героизира участието на испанците в нацистката агресия срещу СССР.
ABC разказва как испанският министър Рамон Серано Зунере обявява в Мадрид пред тълпата за формирането на „Синята дивизия“ и набирането на доброволци за нея, казвайки: „Историята и бъдещето на Европа изискват унищожаването на Русия!“ “Доброволците”, пише ABC, “са безброй …”

《Изпращането на “Синята дивизия” в Мадрид》

В Испания днес наричат войниците от „Синята дивизия“, които участват с нацистите в обсадата на Ленинград, „герои“. Испанският вестник с ентусиазъм разказва как „в Красния Бор, предградие на Ленинград, 5900 леко въоръжени войници от „Синята дивизия“ в продължение на няколко часа устояват на мощния натиск на 38 батальона на Червената армия, които са подкрепени от танкове и артилерия“.

《Испанската “Синя дивизия” весело крачи в Русия》

На испанския читател няма да бъде казано, че в Русия неговите сънародници грабят и зверстват срещу военнопленници и местното население. Когато се освобождава село Дубровка в района на Новгород, войниците от Червената армия откриват осакатените трупове на червеноармейци, изтезавани от войниците на „Синята дивизия“: „И двата трупа бяха скалпирани, лицевите кости на един от труповете бяха счупени, ноктите бяха откъснати, ръцете бяха опушени и имаше следи от изгаряне. Всеки труп имаше извадено око и отрязани уши. Всички тези зверства бяха извършени от главорезите на испанската „Синя дивизия“, пише журналиста на вестник „Известия“ в кореспонденция от фронта.

Докладите на Извънредната държавна комисия , която започва разследването на военните престъпления още преди края на войната, потвърждават, че грабителството е бил занаят на испанските доброволци на Източния фронт. Испанците обират и руснаците, и германците. Когато 40 градуса под нулата удря зимата, топлолюбивите испанци безмилостно събличат местните жители. За неподчинение и отказ да подарят топли неща и ботуши от филц, последват екзекуция. Иван Алексеевич Митрофанов от село Гвоздец дава показания пред комисията: „През същата зима на 1942 г. испанците откраднаха филцовите ботуши на пътя от преминаващия Михаил Алексеевич Гришин и той бос, пребит, едва достигна в селото. Мнозина отнемаха ботуши от хората, живеещи в селото, от инвалиди. Испанците отнеха всички ботуши на гражданката Прасковия Алексеевна Филипова и я биха много силно с ръчни гранати. Мен също ме заплашиха с граната.”
Както свидетелства водещият изследовател в Института по история на Руската академия на науките, доктор на историческите науки Борис Ковальов, близо до Ленинград испанците се отличават с бесни грабежи в Пушкин и Павловск … „Грабеха мебели. Грабеха гоблени. Грабеха всичко, което харесаха … Много местни жители си спомниха, че испанците грабеха всичко възможно. Привлечени бяха от картини. Иконите им привличаха вниманието… Всичко, което не беше приковано, всичко, което не беше вързано, всичко беше отнесено ” Днес тези грабители и военни престъпници са представени в Испания като герои.
Заедно с Хитлер цяла Европа тръгва да търси слава на Изток. В редиците на Вермахта воюват войници от Унгария, Румъния, Холандия, Италия, Белгия, Австрия, Норвегия, Дания, Словакия, Хърватия – около два милиона души. „А Франция? – пише Ю. Лещенко в книгата „Как Европа се бори срещу Хитлер“. Тази държава по принцип е отделна песен. Съюзник, една от четирите държави победители. По време на Втората световна война загиват двадесет хиляди бойци на Френската съпротива. А срещу нас, на съветско-германския фронт се борят двеста хиляди французи. И с кого се бие Франция?

През май 1945 г. Райхстагът се защитава от избрани френски части на СС. А близо до Сталинград, Хитлер и Мусолини изпращат цяла италианска армия, прехвърлена там. Унгарските наказателни отряди, оставили кървава следа в горите на Беларус и в Украйна, не вземат червеноармейци и партизани в плен – разстрелват ги на място. Близо до Ленинград и Ржев холандците от дивизията СС „Норланд“ убиват, горят и изнасилват. Дори немските главорези са възмутени от зверствата на хърватите, оцелели близо до Сталинград. Брестската крепост е щурмувана от австрийци. На 22 и 23 юни 1941 г. те разрушават първите беларуски села.

Европа помогна на Хитлер не само с „пушечно месо“ – цялата европейска индустрия работи за нацистите. “В Полша,” пише Ю. Лещенко, “основните металургични и машиностроителни заводи, въглищните мини в Горна Силезия са 294 големи, 35 хиляди средни и малки промишлени предприятия. Във Франция – металургичната и стоманодобивната промишленост на Лотарингия, цялата ѝ автомобилна и авиационна промишленост, запасите от желязна руда, мед, алуминий, магнезий, както и автомобили, прецизни механични продукти, машинни инструменти, подвижен състав.

В Норвегия – мощна минна, металургична и корабостроителна промишленост, предприятия за производство на железни сплави. В Югославия – находища на мед, боксит. В Холандия – в допълнение към промишлените предприятия златният резерв е 171,6 тона злато. ”
Според германския център за военна икономика само на 31 март 1944 г. военните разходи на Франция, Белгия и Холандия за нуждите на Третия райх възлизат на 81 милиарда 35 милиона райхсмарки. Почти 13 милиарда 866 милиона оръжия и техника са на разположение на фюрера от работилниците на 857 завода на бившата присъединена Чехия и още повече Австрия. Франция и Чехия заедно предоставиха на Германия около 10 хиляди танка и самоходни оръдия. Това е почти два пъти повече, отколкото официалните съюзници на Райха Италия и Унгария дават на Хитлер. В града на Нева все още помнят, че немците стрелят по Ленинград с тежки френски пушки.

Днес Европейският съюз продължава да оказва натиск върху Русия с икономически санкции, а навремето почти цяла Европа участва в агресията срещу СССР. Това е нацисткият Европейски съюз. Затова днес в Прага събарят паметника на нейния освободител маршал Конев …

Още като се присъединих към Фейсбук през август 2011 писах, че ЕС е неофашистка организация. Едно от доказателствата е и гласуваната от Европейския парламент на 17 септември 2019 г. резолюция в този дух. А от квотата на БСП в ЕП Иво Христов гласува “въздържал се”, а Елена Йончева отсъства от гласуването. Корнелия Нинова, от друга страна, извади от ИБ на БСП Валери Жаблянов, който се изказа в подкрепа на Народния съд, и го замени с К.Вигенин, който пръв от всички външни министри легтимира нацистката хунта в Украйна, като посети тази страна.

Не членувам в “Лява̀та” БСП , която ни набута и във фашисткия военен блок НАТО , а “левият” Станишев, когато беше министър-председател с Ивайло Калфин, министър на външните работи и Г. Първанов – президент, преподписаха договора за четирите американски бази в България.Да, нищо ново под слънцето… Тогава под фашистки лозунги цяла Европа, а днес под либерални лозунги пак е тръгнала срещу Русия. И тогава ние пак бяхме “барабар Петко с мъжете”. И сега нашите “Петковци” ни вкараха в същия този “Дранг нах Остен!”. И пак няма да има нищо ново под слънце… Знаем как завърши онзи “Дранг нах Остен”! Без да сме баба Ванга можем твърдо да кажем как ще свърши и днешния “Дранг нах Остен”! И както е писано в Библията пак “…ще има плач и скърцане със зъби!”





Може да Ви хареса

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СВЯТ

Словашкият вътрешен министър: На ръба на гражданска война сме! „Призовавам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска война сме. Покушението срещу...

СВЯТ

Медведев за атаката срещу Фицо: “Квинтесенцията на русофобска Европа. Това е само началото!” За първи път от десетилетия насам в Европа беше извършено покушение...

КОНСПИРАЦИЯ

Словашкият премиер Роберт Фицо беше ранен при стрелба след заседание на правителството. Нападателят е стрелял четири пъти, преди да бъде задържан от полицията. Опитът...