Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ИСТОРИЯ

Вилата, в която Хитлер и други избягали нацисти са променили външността си …





Наскоро, създателите на британския документален сериал „Тайните бази на нацистите“ (Secret Nazi Bases) интервюират Педро Фумеро, собственик на странна вила на Канарския остров Фуертевентура (Fuerteventura)

От десетилетия с тази вила са свързани страховити слухове.

Сградата, наречена Casa Winter във Фуертевентура, Канарския архипелаг, е мястото, където, според многобройни свидетелства, нацистите, включително Адолф Хитлер, са били подложени на пластична операция, за да променят външния си вид.

Отвън тази вила изглежда семпла и уютна, но отвътре е мрачна и зловеща. Има стаи, облицовани с характерни бели плочки, в които някога са се помещавали хирургични операционни зали.

Стаи с подобен дизайн са напълно нехарактерни за обикновена испанска вила и те определено не са използвани като бани или тоалетни.

Твърди се, че е била посещавана от избягали нацисти от паднала Германия, включително Мартин Борман (Martin Bormann), Йозеф Менгеле (Josef Mengele) и Адолф Хитлер (Adolf Hitler). Тук те изчаквали известно време, претърпявали пластични операции на лицата си и след това заминавали за Южна Америка, скривайки се от правосъдието.

 

Официалната версия е, че Адолф Хитлер се е самоубил, като се застрелва в своя бункер през май 1945 г., когато съветската армия превзема Берлин.

Но, веднага след смъртта му възникват теории, че там е бил убит един от многото двойници на Хитлер и, че самият той е избягал през тайните тунели в града.

 

Тъй като трупът на Хитлер е изгорен и на практика от него не е останало нищо, с изключение на парче челюст, което в момента се съхранява в таен сейф на ФСБ, се счита за невъзможно да се провери истинността за смъртта на Хитлер.

Настоящият собственик на Casa Winter – Педро Фумеро, разказва и показва няколко стаи с бели плочки по стените, които са изключително сходни с операционни зали. Тези стаи нямат прозорци и никакви мебели.

 

Също така, по цялата дължина на вилата има таен тунел с малък прозорец в единия край. Трудно е да се разбере как е бил използван … Може би е бил за разходка на онези, които не са искали да бъдат виждани от местните жители …

 

Фумеро казва:

 

„Къщата разполага и с бункер, затворнически килии, маса за аутопсия и фурни, които приличат на крематориуми. Стените са толкова дебели, че дори могат да издържат на експлозия на бомба.“

 

Сутеренните стени също са необичайно дебели и здрави, с дебелина над 1,5 метра.

Строител на вилата е германският инженер Густав Уинтър, за който има обвинения, че е построил база за избягалите нацисти.

 

Той упорито отрича подобни слухове, но кой би признал …





Може да Ви хареса

ТЕМА

Очаква се cyшитe, oгpoмнитe пoжapи и жecтoĸитe бypи дa oпycтoшaт oбшиpни чacти oт плaнeтaтa Cpeднaтa глoбaлнa тeмпepaтypa oт пeтъĸ e билa c нaд двa...

КУЛТУРА

Технология на отродяването. “Фалшива новина” ли е, че българската литература е смъртоносно ампутирана “Фалшива новина” ли е, че българската литература е смъртоносно ампутирана в...

КУЛТУРА

В навечерието на Деня на Независимостта, Професионална гимназия по електротехника и електроника „Апостол Арнаудов“ отпразнува своя патронен празник в аулата на ПГ по механотехника....

ИСТОРИЯ

Преди половин век в Чили бе извършен военен преврат Да управляват икономиката дойдоха „момчетата от Чикаго“ През изминалия век светът стана свидетел на безброй...