Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ИСТОРИЯ

“Гърците” са дошли от Африка-Етопия





Човек не е нужно да е експерт, за да види липсата на връзка на Атинския Акропол с днешните гърци. За да не е съвсем брутална тази разлика са изпилени носовете на всички статуи. Защото не са криви като на гърците 🙂 Само краката не са им скъсили още, но явно е въпрос на време 😉
Тъй като много българи, вместо да се борят за истината, която макар и скрита, излиза наяве, повтарят като папагали гръцките измишльотини за нас и за 681-ва година. Тогава не е създадена България, а българите са освободени от римското-византийско робство и чрез съдействие на папата Аспарух получава земите, които му принадлежат по “РОДОВО ПРАВО”. По същия начин братята му връщат свободата на българите в северна Италия, Унгария и днешна Македония.
Римският папа ни връща заграбените земи и след последвалото 200- годишно робство, преди създаването на Второто българско царство. Редно и днес чрез него да си върнем заграбените земи от всички наши съседи и не само.
ЦИТИРАМ ИЗТОЧНИЦИ ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ: Първите сведения за днешните гърци са от Омир. Той не нарича гърците “елини” – нарича ги данайци. Когато описва гръцкия лагер той говори за данайци, ахейци и аргосци.
“Пазете се от данайците, дори когато носят подаръци”
Вергилий – “Енеида”
С племенното име Пеласг е наречен и героя, който посреща данайците:
“Пеласг посреща на морския бряг на Аргос Данай и Данаидите, които бягат от Египет (заедно с юдеите) и им дава убежище.”
Страбон, География – кн. 7 – 7, стих 1 – Данай довежда хората си от Египет
Според цялата гръцка митология Данай идва от Африка. Да се оспори това е … трудно. Също и че героя Данай символизира племето данайци.
И митологичното родословие на Данай е свързано с Африка.
– Майка му Анхиноя е наричана “дъщеря на Нил”
– Брат му носи името Египт
Манетон, цитиран от Евсевий:
Фр. 53 (а). Синцел, стр. 116, 129, 133, 135. Според Евсевий.
12. “Армаис, наричан също Данай, 5 години, след като напуснал Египет и бягайки от брат си Египт пристига в Елада, завладява Аргос и властва над аргосците.”
Хекатей от Абдера, гръцки историк от 4 век пр. Хр. “ни казва, че египтяните били притеснени от бедствия (за справка: 10-те язви в Изход от Стария завет) и за да успокоят гнева на боговете си, те изгонили всички неегиптяни (евреите) от родните си земи. Част от тях, предвождани от Данай и Кадмус, мигрирали в Гърция, другите се разположили из Сирия и цялото източно средиземноморие, включително сегашен Израел. За предводител на вторите се е водел Мойсей, човек известен със своите мъдрост и смелост” – цитат от C.W.Muller, Fragmenta Historicum Graecorum, 1883, Vol. 2, p. 385.
Дори и известния гръцки поет Омир нарича гърците “Данаанци”, “Данайци” или “Данойци” (разновидности на името, с което те самите се наричат).
Д-р Робърт Лейтъм, уважаван етнограф от 19 век пише:
“Не смятам, че древното име на аргоските данайци (т.е. гърците) е нещо различно от името на израелското племе Дан. До такава степен сме свикнали да свързваме еврейте с Палестина, че забравяме да отбележим еврейското присъствие из други точки на света. Случаят с данайците и племето Дан е точно такъв.” Ethnology of Europe, 1852, p. 137
Изследователят на Близкия изток Мартин Бернал, британец, професор в университета Корнел, САЩ, в книгата си “Черната Атина – афроазиатските корени на класическата цивилизация” пише за семитския произход на гърците.
Тезата на Бернал е, че “египтяни” основават древната елинска цивилизация, но “египтяни”, говорещи семитски език.
Защо европейските историци “избелват” гърците? Европейските романтици от 18-19 в. търсят класическа цивилизация върху която да се опрат, но която да е по-европейска, по техен лик и подобие. Единствената им позната е била гръцката, но тя се падала доста на юг и затова измислили нов произход на гьрците. Оттам тръгва едно масово пренаписване на цялата европейска история и целенасочено подценяване на етруската, пеласгийската и тракийската култури. В средата на 19 век се налага идеята, че Гърция е толкова уникална, че може да се смята за родина на европейската цивилизация.
Според проф. Бернал над 50% от лексиката на гръцкия език е с неустановен произход, а към 25% от нея е със семитски корени.
http://www.youtube.com/watch?v=o4maNtzhL9Q – документален филм по книгата “Черната Атина”.
СЪВРЕМЕННИТЕ ГЕНЕТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
показват, че гърците носят африкански гени и са чужденци в Европа: Sub-Saharan origin of the Greeks
Department of Immunology and Molecular Biology, Universidad Complutense, Madrid, Spain.
Гените на гърците произхождат на юг от Сахара.
Гърците не принадлежат към “стария” средиземноморски субстрат. Установява се значително сходство с жителите на юг от Сахара – Етиопия, което отделя гърците от останалите средиземноморски групи. Етиопците и гърците имат генетично родство. То датира вероятно от разместването на населението в Египет и Етиопия през епохата на фараоните.

ВАЖНО!!! Фейсбук ни ограничава заради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще достигат до алтернативната гледна точка за събитията!?

Подходяща музика за любителите на йога.





Може да Ви хареса

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...