Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

КОМЕНТАР

В телевизии и социални мрежи дъвчат референдума на Слави за президентска република





На това се вика в предизборна обстановка да предизвикваш интерес към партията си, към която са загубили интерес.

ИТН набра скорост с един друг референдум по-рано, влезе в парламента, дори печели избори веднъж, но разочарова и изпадна в рамките на година. Защо, как, да не повтаряме.

Сега въпросът е въобще може ли да се провежда такъв референдум и вече има един отговор НЕ от Конституционния съд. Той излезе с решение по-рано, че не могат на референдум да се задават въпроси за промяна на формата на държавно управление, това е по конституция. Трябва две трети от парламента да гласува за свикване на Велико народно събрание, да внесат проект за промяна на конституцията от парламентарна на президентска република.

Тоест, ако искат референдум от ИТН, трябва по-скоро да поставят въпроса – съгласни ли сте да се свика Велико народно събрание? Да го бяха инициирали и като бяха в парламента.

Но сега това е добър повод да се появяват в новините и да ги цитират. Вече не им вярват, че искат някакви промени, защото цялата партия зависи от еднолични решения на лидера им, разочароващи и съмнителни.

ИТН искаха партийни субсидии по 1 лев (за да могат разни фирми да даряват, нали), искаха намаляване на народните представители наполовина, мажоритарно гласуване.

Аз лично на техния референдум гласувах с НЕ на всеки въпрос, писал съм статии защо НЕ, и съм казвал, че съм гласувал с НЕ и в предаване по тв 7/8. И сега пак съм НЕ.

Нищо от тези неща не промениха, слава Богу. Дори от ИТН си взимат субсидията, за последните три месеца на годината са взели 191 хил. лева.

Другите популисти с референдуми са от “Възраждане” – не на еврото, да се запази лева. Това е цяла отделна тема, и нея ще дъвчем до изборите.





Може да Ви хареса

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...