Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

КОМЕНТАР

Седмичният обзор на доктор Тупавичаров!Петък, санитарен полуден





Българската община Царево преживя проливни дъждове и наводнения, дори загинаха хора. Преди се струпваха трудоваци, изпомпваха вода, разчистваха дървета и пръст, после трудовите войски ги закриха. Оставиха само военни съветници, напоследък и те взеха да намаляват. Оня ординарец най – после подаде оставка. Бил си замразил и членството в ДБ, чунким ми дреме дали си е замразил членството, члена, или яйцеклетките. Не е ли да му отпориш ушите до кръста!

Но докато се занимавахме с някакъв охлюв, френски ядрени пишман експерти набърже оцениха оборудването на АЕЦ Белене, дето ще го продаваме на … на който там ще го продаваме. Пичовете принципно се занимават с посреднически услуги и в областта на ядрената енергетика са девствени, но с такава хубава и дашна мома що да не опитат. Чудех се защо Цар Плъх обикаля по тайни срещи, за които научаваме от чуждестранната преса, пък той уговарял дефлорацията ни. Надявам се на прословутата френската галантност и преди това да ни поцелуват малко, но по – скоро ще ни запознаят с френската любов.
Можехме да избегнем трагедията, но дървеният материал е бързо ликвидна стока, питайте Симеон Саксов и пияната му щерка. Сечеш – продаваш – пиеш, просто като гъбена супа. Нема горски, нема митница, нема околна среда и води. Изведнъж околната среда ни тресва право в главите, водите ни заливат, а екологията ни се стоварва въпреки зелените приказки, тротинетките и чашите, дето се изяждат след употреба.
С Кобурга се заяждам по навик, истинското зло е доста по – старо. Издадените разрешителни за сеч само за землището на с. Кости от 2021 г. до момента са близо 360, за 30 години в цялата община Царево сигурно са десетки хиляди. Зелени ли? Да ви позеленеят месата, лицемери такива! Вятърни генератори, слънчеви батерии, дрън, дрън та пляс. На мене ми е лесно, аз взех своето и вече се спускам по наклона, ама малките кьорави ли са?
Правителството взе светкавични мерки, като разпореди да не се влиза в морето, да не се пие вода и да се съберат доброволци. Татко Петко е в готовност с хеликоптера, а Манол ще изпрати генератори в Киев, той така реагира на всичко. Плахо споменаха някакви компенсации, но като знам какви други масрафи имаме да плащаме … Море пла́тно на очите, би казала баба ми, светла и́ памет!
Сглобковата министърка на туризма се оказа и слаботокова. След едноминутен разговор с хотелиери напълно вникна в проблемите им, а после се захвана с екология. Върна в морето една костенурка, щела да върне и един таралеж, щото е чувала че има морски таралежи, но хайванчето успяло да избяга. Ако я бяха оставили да помисли още, можеше да се сети за морските котки и морските крави и да погне добитъка по крайбрежието. Чудех се кого ми напомня и изведнъж ми проблесна – с Ангелкова като че една кобила ги е раждала. Добре бе, знам, че и аз не съм Ален Делон, но у Северозапада сме ора естете.

Ердоган отиде при Путин на крака, да урежда зърнената сделка. Мохамед, планината … бошлаф! Замъкна се в Сочи с подвита опашка, а Путин му се хили ехидно и вика, идвайте и на почивка, няма само ние да ви ходим, я колко е зелено у нас!
Агата продължава да се мисли за най – големия тарикат, който може да клати и двете страни в конфликта. Понеже е единственият от Алианса, който контактува с Кремъл очакваше да му целуват чепиците и ориенталските му номера да минат и тоя път. Но тия срещу него освен неговите номера знаят и византийски такива, плюс номера на китайката. Така че в един момент установи, че има четири тестиса и некой му диша във врата.
Двамата държавни глави се държаха изключително мило помежду си, усмивките не слязоха от лицата им, но от зъбите им капеше отрова. Путин остана твърд – възстановяваме сделката щом изпълните своята част. Като едно време на Магурата, първо стоката, после парите. Но комшията не изглеждаше разочарован, успял е да спазари още две ядрени централи. Като се замисля, има си енергия, има си суровини, има си пазари и като нищо гастарбайтерите ще потекат в обратна посока, хора обучени и работливи.
Германците ще останат да си гледат прайдовете, зелената енергия и имигрантите! Па ако решат да се включат в Кримската война, може за четвърти път руски ботуш да стъпи в Берлин. Шолц все повече имитира Хитлер, Фон дерЛайен все повече заприличва на хиена, Германия за първи път е с отрицателен икономически баланс.

Цар Плъх заяви, че трябва да сменим празника Трети март заради руската посланичка, но според мен е по – скоро заради американския посланик. Всъщност няма значение и двамата са с мандатни длъжности, тоест днеска са тука, утре ги нема.
Значи ли, че всеки път ще менкаме празниците? Ако е така, защо да рушим, по – добре да надграждаме. Към старите 9-ти септември, Седми ноември и Първи май да прибавим Денят на независимостта /американския и албанския/, Денят на Република Турция /става все по – актуален/, дори Празникът на Лесковацката скара. И без това никой не работи, поне да е официално.
Обаче плъхундера не срещна взаимност, Буци вика – не ща да го махам тоя празник и да делиме народа. А по скандала с “Пирогов” Голямото момче от ДПС застана твърдо на страната на пироговци. И ППДБ са като в затворническа баня – един те дебне да ти го отмаа, друг да ти открадне тасчето.

Белгийският министър на правосъдието Венсан ван Кикенборн се изпикал върху една полицейска кола. Посред нощите, след купон у дома си в Брюксел излезнал да изпрати приятел и го надуло извътре.
Гледах видео публикувано от полицаите, мани че се изпика и си направи селфи с другарчето, ами отвори вратата на патрулката да го качва в нея, мислейки че е такси. Пиян на копиле, а може би не само.
Не бе, вика, не е верно, куфеех и имитирах свирене на китара, мене ченгетата ме мразят, щото им режа пенсиите, не са пипани от 1958 година. Обаче полицаите побликуваха снимки от видеокамера, преди министъра трима негови приятели “куфяха” и все върху патрулката.
И аз съм пил до загуба на пулса, и аз съм куфял, обаче тоя спъна слона. Сега водят някакво разследване, но май ще го отнесат ония тримата нюнюрки, “китаристът” ще се измъкне.
Европейците си взеха белята с нас. Къде отидоха възпитаните англичани, артистичните французи, дисциплинираните немци, акуратните белгийци? Нема баце, откак се събраха с нас сичко стана качамак. Стара истина е, че като смесиш кофа конфитюр с кофа лайна, получаваш две кофи лайна.
Нека им е! Защото от 500 години Западът живее за сметка на грабежа на цялата планета. За 200 години британците са измъкнали 47 трилиона долара от индийците, белгийците са избили в Конго 10 милиона души, а Холандците от срам си смениха името. Па сега – олеле! Всичко се плаща, ако се забавиш растат лихвите.

Докато белгийският министър пикае на пенсиите на полицаите, у нас партията на бившия главен секретар на МВР вменява нови задължения на нашите. ГЕРБ са внесли проект за промени на Закона за движение по пътищата – катаджиите ще спират колите и ще проверяват документите на всички пътуващи в колата. Ако някой има неплатени глоби, ще му връчват фиша.
Защо така плахо? Могат да проверят циците на пътуващите в колата жени за бучки, да тушират простатата на мъжете и да преджобят децата за марихуана. Да се проверят последните набрани номера в телефоните и да се установи дали тия отсреща са си платили парното, чистачката на входа и дупчат ли билетчета в обществения транспорт. Новите мерки със сигурност ще спрат войната по пътищата. А ние със сигурност се нуждаем от нови политици, ама чисто нови.

Руснаците треснаха първия английски танк. На сайта на английското военното министерство пишеше , че Челинджър 2 никога не е търпял загуби – в Босна, Косово, Ирак. Руснаците издевателстват – добре дошли в Русия, чакаме Абрамс. Военният министър на Великобритания вика, обаче шестте члена на екипажа оцеляха, видимо бърка танка с маршрутка.
Пу, язък! Тъкмо мислех, сега челинджърите ще прегазят ватенките, ще стигнат в Москва, ще убият Путин и купонът почва.
Башка на бойно дежурство застъпи междуконтиненталната ракета Сармат, краварите и́ викат Сатана 2, защото една ракета може да превърне Тексас в стъклена пустиня. На борда на показаната ракета има надпис “След мен само тишина”. Лаконично и убедително, в достъпна форма. Много се надявам всички да го проумеят.
А в град Мариопул, върху развалините на театъра, китайската певица Ван Фан изпълни песнта “Катюша”. На китайски, ако ме разбирате.

Ами туйто! Вървим през живота и си свиркаме, ако можем – помагаме, ако не можем – не пречим. Държим душите си млади, човек остарява само ако се съгласи. Жегите отминаха и нямаме никакво оправдание да не си сипем по едно. Сега по машините, а довечера – наздраве!

EXPRESS TV

* * *

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА





Може да Ви хареса

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...