Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

КУЛТУРА

НЕ СПОМЕНАВАЙ ИМЕТО БОЖИЕ НАПРАЗНО





Някой път като говорите вие се увличате и говорите дълго. Никога не говорете повече от пет минути. Някой път искате да докажете нещо някому, да го убедите. Не си правете илюзия, че можете да убедите когото и да е. Да убедите един човек, трябва да го запалите .

Когато прилагате окултни закони, всякога употребявайте думи и фрази положителни. Употребите ли една негативна дума, от какъвто и да характер, тя всякога носи в себе си лоши последствия. В природата има един закон, който според трептенията на думата определят и нейното въздействие. Всяка дума има своята стойност.

Ние нямаме право да говорим зле за хората, ето в какво отношение: за Божествените работи нямаме никакво право да говорим, да говорим зле. Може да си го позволим но ще дойдат страданията. За човешките работи можем да си дадем мнението.

Закон има: всеки който говори за престъпленията на хората, половината взема. Господ ги туря на негова сметка.Като говорите за доброто, печелите, като говорите за лошото, плащате. Не е практично. Но виждам и добрата страна: като говорите лошо за другите ставате щедри.

За този говорите лошо, за онзи говорите лошо, щедри ставате. Всички хора са станали щедри от говоренето за злото.

Всяка една дума, да кажем на Патагор, който е живял 650 години преди Христа, неговата реч съществува ли? Тя съществува и се носи в въздуха. И може да се схване речта на Питагора. От толкова хиляди години неговата реч обикаля Земята, търси хората. Благодарение на това движение, на тази мисъл, има мнозина днес, който изучават Питагорейското учение. Туй е вярно за всички науки. За всяка празна реч, казва Христос, хората ще дават отчет.Една дума, казана в каквото и да е направление, има дълъг живот.

Кажете ли една лоша дума някому, няма да минат 5 -10-15 минути и тази дума от противоположния полюс ще се завърне към вас. Като разбирате този закон, преди да говорите, спрете се, помислете какво ще кажете. Не бързайте да говорите! Ако говорите по Божествен начин, ще почуствате разширение в себе си. Задръжте в себе си всяка лоша дума, която искате да кажете някому. Колкото и да са малки лошите думи, изказани ли са веднъж, колкото по – дълго време минава, толкова повече се увеличава тяхната разрушителна сила. Докато задържате тази дума за себе си, вие сте силни.

Каквото желание и да имате, дръжте го за себе си, не го изнасяйки пред хората. Не говорете за желанията си, но пристъпвайте към тяхното изпълнение.

Ако се интересувате за другите, или ако им разправяте за себе си, вие сами ще си напакостите. Законът е такъв, а не че съзнателно ви се забранява да говорите. Понеже човек е изложен на постоянни промени, той не трябва да говори, защото сам ще се натъкне на противоречия.Защото това, което днес е казал, на утрешния ден няма да го има.

Никой няма право да изнася тайните на природата . Щом наруши този закон, природата затваря ключовете на станцията си за него.

Помнете: опасно е да се прознася Името Боже напразно! Това е закон. Сила е Божието Име.

Беинса Дуно





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...