Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

КУЛТУРА

МВР най-после наказва юриста, който обиждаше малтретирано момиче





Установени са нарушения, но още не е ясно наказанието, съобщиха от СДВР

Главният юрисконсулт на СДВР, който използва обиди по адрес на момичето, малтретираното от полицаи по време на летните протести през 2020 г., е извършил нарушение. Това е констатирала проверката по Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация, съобщиха пред “Сега” от пресцентъра на Столичната дирекция на вътрешните работи. До момента обаче все още не е известно какво наказание ще бъде наложено на юрисконсулта Деляна Иванова.

На 8 август “Сега” писа, че вътрешното министерство бави въпросната проверка, която започна на 21 юли, въпреки че същата беше обявена за “спешна”. Според юрисконсулта на СДВР Административният съд в София неправилно присъжда неимуществени вреди на Цветелина Цветкова в размер 40 000 лв. заради действията на полицията спрямо нея по време на летния протест преди три години.

“Да ходиш облечена по този начин на нерегламентиран протест и да твърдиш, че не си разсъблечена, е недостойно за един млад човек. Позорно е за един млад човек да се възползва от облеклото си, за да получи парични средства под формата на обезщетение. Мен просто ме е срам подобни лица да са част от младото поколение на България, че и да служат за пример”, пише юрисконсултът Иванова.

Тя претендира, че съдът трябва да разгледа хипотезата на закона, според която, ако увреждането е причинено поради изключителна вина на пострадалия, обезщетение не се дължи. Не е ясно обаче каква е вината на пострадалата. Дали че е облечена провокативно, или че е била на протест, защото нито от двете обстоятелства не дава право на полицаите да извършат доказано незаконен арест, или пък да се гаврят със задържания, бил той и чисто гол.

“Да хвърляш пиротехника, павета, бутилки с урина срещу органите на реда и след това да се изкарваш “света вода ненапита и жертва” само и само да получиш някакви пари, е най-малкото нагло и недостойно поведение”, пише още в жалбата на юрисконсултът.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...