Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

КУЛТУРА

Върни парите, кучко!





Мартин Карбовски: Върни парите, кучко! На наглите в България трябва само грубо, твърдо и жестоко да им се каже…

Заместник-министър е и е жена.

Дава интервю в сутрешен блок.

Докато говори и се усмихва, водещият Хекимян се пресяга към нея под прожекторите, над масата и я зашлевява с опакото на ръката си, после тежко сяда на стола си и се отпуска.

Зрителите не са сигурни какво се е случило.

Може би се е случило това, което трябва.

Когато властта става нагла, електоратът трябва да я удря.

Навсякъде по света, някой в преразход на бюджетни средства веднага, ама веднага се покайва, съжалява, връща пари, дава оставки и е разследван.

Когато някой си прави екскурзия до международни форуми, докато майки с деца седят на палатка пред парламента – веднага изчезва от политиката и отива в манастир. Дори да е невинен, дори да е подведен, дори да е Исус.

Когато тия деца са с увреждания, грехът става тежък, непоносим. Деца, болни и живеещи със 120 лева трябва да влязат в положението на ехидната министърка, че “форумът бил много важен, а билетът купен в последния момент, а темата за първа класа е дребнотемие…”

Когато никой не ги бие дори с думи, те ще крадат и крадат от най-слабите, най-болните и обречените.

Когато някой иска бон тон и възпитано водене на разговора в едно студио, той трябва да е чист като сълза, работещ като вол за тия болни деца и пълен с емпатия като монахиня сред прокажени.

На наглите трябва грубо, стресиращо, твърдо и жестоко да им се каже какво искаме от тях в този слънчев ден, когато всеки, който няма дете с увреждане благодари на Бога именно, че няма дете с увреждания. Но другите?

Трябва да им се каже – върни парите, кучко. Веднага.

Защо сме любезни с официално назначените ни за крадци, защо сме внимателни към взломаджиите по време на обира, защо, защо?

Защо, бе, Антоне, не я удари? Защо още се държим възпитано на място, където кражбата се оправдава с повдигане на рамене?

Върни парите
*****
Просто не мога да повярвам …. че има такива ” хора ” . Просто това е върхът на наглостта . Майките протестират, а наглярите без свян казаха да им се махат от главите. И след това скандално и просташко малоумно изказване на боко , нищо не последва. Сега , докато майките се молят за някакъв резултат, няква си мърша била на командировка с 8 бона билет, за да отиде и да лъже как тук всичко цъфти . Което ще рече, че дъното е достигнато . Народът не реагира дори и на най-явните гаври. Унижават го – и нищо. Затова и вече си позволяват всичко. Щото видяха, че общество НЯМА. Случващото се е неописуем позор. А позорът ние го позволихме. Това е болезнената истина .
*****
Дадох си труд да последвам за две седмици страницата на т.н. Социално министерство във Фейсбук! Ама те трябва да го прекръстят на Министерство на транспорта и туризма взети заедно! Ами те не се спряха, бе хора! Министър, зам.-министри, експерти! То не бяха конференции, съвещания, симпозиуми, срещи, откривания,…! То не беше София, Брюксел, Боровец, Ню Йорк, Златни пясъци и други знайни и незнайни местонахождения! И те, милите, издокарани, със светнали лица и загриженост(но не прекалена!) в погледа! И се запитах: От толкова ходене насам-натам, кога им остава време да си вършат работата, да разрешават проблемите, да си заработват заплатите, които ние им плащаме?!? Ама то няма и нужда, де! Като възникне проблем всички вдигат рамене в невъзможност да го разрешат! И тогава на хоризонта изгрява Премиерът-Слънце, приема разбиращ израз на лицето и благосклонно се разпорежда: да се даде, да се реши, да се построи… И в словата му глаголите са в 1 лице, единствено число! Аз им дадох пари, аз се разпоредих, … В България няма нужда от закони, щом става това, което Той каже!
Послепис: Между другото, билетът до Ню Йорк дето струва 8300 лв. е повече от годишния доход на много българи!
*****
Да живееш под управлението на един дебил и да те карат да спазваш закони и да плащаш данъци,а те да крадат-просто е немислимо и няма как да стане!
Това не са управници,а жалка банда смотаняци,които Народа още не е почнал да беси по стълбовете,само защото не е народ,а…../по Славейков/!
Данъци ли? Здравни ли? Глоби от Кат ли?
Я ходете на майната си!
*****
Много е прав Карбовски. Кучката да връща парите!
Стига с тези учтиви въпроси, от рода на защо похарчихте тези пари? Как стана така, че се озовахте в САЩ на държавни разноски и т.н. и т.н. Така с тия учтивости- ще има да ни се подиграват до безкрай. Няколко милиона сме все пак бе маамустара.
Половината поне да извикаме- връщайпаритекучко мръсна- ще свърши работа.
Щото вече се осраха. Имат се за някакви богоизбрани.
Парите не били важни. Важното било че ни представила представи си пред света. Кой свят? Какъв свят? Курва нещастна. Сто процента е отишла там, само и само да си търси място в някоя международна я фондацийка, я социална организацийка от рода на да спасим света. Щото и те са същите. Конгреси, благотворителни вечери по луксозни ресторанти, гъз път да види и празни приказки за това колко много работа са свършили.
Сега и конгрес в Софията ще има. Европейски такъв. Ще обсъждат социалните стълбове егати. И турили и подзаглавие даже- “Да работим заедно за постигането на резултати”.
Егати и комсомолските лозунги. Сигурно ще кажат че са преизпълнили петилетката вече.





Може да Ви хареса

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...