Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

LIFE

9 хитри фрази, които обезоръжават грубите хора на мига





Когато някой е груб с вас, не е трудно да отвърнете на удара. Ако обаче устоите на първоначалното си желание да заемете защитна позиция и да отговорите на нетактичните или неподходящи коментари, може и да се изненадате от това, което ще се случи.

Ето няколко фрази, които ще ви помогнат да се справите с грубите хора.

„Благодаря.“

Простичкото „Благодаря!“ е наистина магично. Ако отговорите на грубостта с него, ще покажете на другия, че не сте гневни. Неучтивостта и гневът са признаци на незрялост. Вашият учтив отговор означава, че вие признавате грубостта на другия и не й позволявате да ви засегне.

„Оценявам гледната ти точка.“

Тази фраза означава, че сте склонни да продължите разговора, ако човекът отсреща се отнася с вас с уважение и се съобразява с чувствата ви. Ако тази тактика не проработи и събеседникът ви продължи да е груб и неуважителен, използвайте следващия съвет.

„Най-добре да прекратим този разговор още сега.“

Ако имате чувството, че сте напът да избухнете или по-лошо – да се сбиете с някого – просто прекратете разговора. По този начин няма да съжалявате за думите, изречени в разгорещения момент. Пък и следващият път вашият събеседник ще се замисли, преди да изрече нещо обидно.

„Защо ми казваш това? Какво се надяваш да постигнеш?“

Тези въпроси са особено ефективни в ситуации, в които някой се опитва да ви постави в неудобна позиция или да ви раздразни. Ако отговорите на грубия човек по спокоен и уверен начин, той ще се обърка. Благодарение на тази фраза ще можете да превърнете всеки разговор в нормален диалог, посветен на противоречиви гледни точки.

„Тези думи нараняват чувствата ми.“

Кажете директно на другия какво точно не харесвате в думите му, че те нараняват чувствата ви. По този начин ще се предпазите от груби и неподходящи коментари за в бъдеще.

„Прав/а си.“

На повечето хора им е трудно да приемат нечия чужда гледна точка. Ако обаче смятате, че има известна истина в думите на събеседника ви, кажете му го. По този начин ще съкратите диалога и дискусията ви няма да се превърне в аргумент.

„Винаги говориш негативни неща. Харесва ли ти да си груб/а?“

Много често грубите хора просто не осъзнават, че казват нещо неприятно. Когато изразите своето неодобрение обаче, вие ще ги окуражите да помислят за постъпките си за в бъдеще.

„Обичам те.“

Тази фраза може да бъде приложена само в определени ситуации, при които ваш любим човек внезапно е изпаднал в лошо настроение и е решил да си го изкара на вас. Припомнете на семейството си, че го обичате. Ще се изненадате от това колко бързо ще променят своето негативно отношение към вас, а разговорът ще стане по-позитивен.

Смейте се.

Когато отговорите с искрен смях на нечия грубост, определено ще поставите другия човек на мястото му. Това е реакция, която човекът отсреща въобще не може да предскаже. В най-лошия случай той ще си тръгне набързо. В най-добрия – ще осъзнае абсурдността на поведението си и ще ви се извини.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ





Може да Ви хареса

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...