Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

БАНКЕРЪ

BBVA успешно тества технологията Ripple





Испанската банка BBVA съобщи, че тестове, които e провела с технологията Ripple, са успешно завършени.

Напоследък Ripple все по-често се появява в заглавията на много издания, посветени на дигиталните активи, тъй като голям брой банки започват да си сътрудничат с този проект.

От BBVA заявиха, че банката успешно е осъществила операции за улесняване на трансграничните транзакции между няколко държави в Европа и Латинска Америка, където финансовите институции се радват на добра икономическа среда.

Резултатите от теста

Що се отнася до тестовете, представители на BBVA посочиха, че паричните преводи са били плавни и всяка сделка е била завършена за секунди. Тази новина бе приета положително от много южноамерикански държави, тъй като голяма част от тях все още използват същата финансова структура, която е била приложима в началото на 70-те години на миналия век.

Изпълнителният директор на BBVA съобщи в интервю за вижданията си относно компанията и как BBVA планира постепенно да разшири дейността си на американския крипто пазар.

„Ние вярваме, че в този сектор се случва нещо много голямо и искаме да бъдем на преден план. Една успешна последователност от движения може да доведе до това BBVA да бъде публичнодостъпна в сектора на финансовите услуги в САЩ„, каза директорът на компанията.

Като се има предвид, че много крупни банки са наясно с мащаба на революцията във финансовия сектор, въпрос на време е те да решат да станат част от съвременните нововъведения.

Също така, по-рано беше обявено, че Ripple ще се използва в банковата система на Южна Корея през 2019 г.





Може да Ви хареса

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СВЯТ

Руският президент Владимир Путин пристигна в Дома на народа в Пекин, пише РИА Новости. Започнаха преговори с китайския лидер Си Дзинпин в тесен състав....

СВЯТ

Лидерът на Хизбула Хасан Насрала призова ливанските власти да „отворят морето“, за да наводнят Европа с нова вълна от мигранти, предаде Modernity. Хасан Насрала,...

СВЯТ

Словашкият вътрешен министър: На ръба на гражданска война сме! „Призовавам всички да спрат да разпространяват омраза. На ръба на гражданска война сме. Покушението срещу...