Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

НОВИНИ

Daily Mail: Москва зададе на Лондон 41 „цинични“ въпроса и го обвини в безотговорност





Русия публикува редица въпроси до Великобритания по „Случая Скрипал“, съобщава Daily Mail. В Частност, те се отнасят до отсъствието на доказателства и несъответствията във версиите на Лондон. Според руския посланик във Великобритания, случилото се в Солсбъри, убийството на руснака Глушков, а също така пристрастното претърсване на руския самолет на летище „Хийтроу“ са звена от една и също верига, а Лондон продължава да се държи „безотговорно“.

Русия поиска от Великобритания отговорите на 41 „много конкретни“ въпроса по „Случая Скрипал“, съобщава Daily Mail. В частност посолството на Русия в Лондон обвини британското правителство в нарушаване на дипломатическите правила заради това, че не предоставя детайлна информация за здравето на Сергей Скрипал и дъщеря му. Москва настоява, че има право да навести жената, която се възстановява в болница.

Първоначално руското посолство публикува 27 „въпроса без отговори“ по отношение на отравянето на Скрипал. Малко след това към тях се добавят други 14. Там, например, за първи път е казано, че в разследването участват френски експерти: „На какво основание Франция е привлечена към техническото сътрудничество в разследването на инцидента, в който са пострадали руски граждани?“

Освен това сред въпросите, които изданието нарича „цинични“, има например: „Защо няма фотографии или видео, които да потвърждават, че Скрипал са живи и се намират в болница?“ Също така руските власти се интересуват как Лондон е успял толкова бързо да идентифицира отравящото вещество и защо в случая Скрипал нервнопаралитичната отрова не сработва веднага, както това се случва обикновено.

След инцидента с претърсването на руския самолет на летище „Хийтроу“ Русия заплаши щателно да претърсва всеки британски самолет, който каца на нейна земя, да увеличи количеството изгонени дипломати, а също така свърза смъртта на избягалия в Лондон Николай Глушков с „безотговорността“ на Великобритания.

Посланикът на Русия в Лондон Александър Яковенко заяви пред неделното приложение на Daily Mail: „Провокацията в Солсбъри, убийството на Глушков, както ние сега разбираме, плюс това, което се случи в „Хийтроу“ – всичко това са звена от една верига. Ние, разбира се ще разучим всичко внимателно, но един извод вече може да се направи: британската страна в този случай се води невероятно безотговорно:

Коментари на читателите на сайта на Daily Mail:

Giveherabreak: Путин е нисък, нали? Наполеонов комплекс. Руска версия на Бърни Екълстоун. Неговите гащи са му големи и никога няма да ги запълни. Химическите вещества му помагат да покаже, че Русия е най-добра. Бедният, страдащ народ извън пределите на Москва и Санкт Петербург.

The Sprout King: Това би го поискал всеки здравомислещ човек, който е обвиняван за нещо. Къде са обичайните снимки в болницата, болните и оздравяващите. Къде са записите от камерите за видеонаблюдение и така нататък – нали сме най-сниманата страна на света.

Hotpots: Те не знаят кой, не знаят защо (можеха да го убият през последните 14 години, защо именно сега), не знаят как (човекът, който това е направил не е болен), не знаят с какво (нали смъртоносната отрова, за която те говорят, убива в течение на броени минути) и мислят, че знаят къде (макар и информацията да се сменя два пъти дневно). И все пак решиха, че е виновна Русия. Клоунът Бозо заяви, че Путин носи лична отговорност и това бе почти преди месец.

SwingLow: Мей се занимава с това абсолютно непрофесионално и тя става за смях. Това е просто малка глупава женица, която се опитва да върши мъжка работа. Тя трябва да си ходи.

DM Lover-Hater: Виждам, че руснаци са проникнали в секцията с коментарите. Няма смисъл да коментирам.

Edna B. Couch (в отговор на DM Lover-Hater):Всеки, който подлага под съмнение „официалната версия, подкрепя или Тръмп, или Брекзит, а сега се нарича руснак. Колко жалко.





Може да Ви хареса

БАНКЕРЪ

Бари Щернлихт: Скоро започват масови фалити на банки в САЩ заради имотите. По една – две на седмица! Главният изпълнителен директор на базирания в...

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...