Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ПАРИ

Инвеститори масово бягат от Израел





Джейкъб Френкел, бивш ръководител на Банката на Израел и бивш председател на “ДжейПиМорган Чейс” предупреди, че чуждестранните инвеститори се стремят да изтеглят средства от Израел поради продължаващите политически сътресения и несигурността около съдебната реформа.

В интервю за “Канал 12” в петък Френкел описа “много тъжна история”, в която икономическата репутация на Израел е била атакувана, като каза, че инвеститорите някога са стояли на опашка, за да разберат рецептата за успех на страната.

„Днес историята е напълно противоположна. Стоят на опашка и питат как мога да откажа инвестицията си”, каза банкерът след скорошно завръщане от пътуване до Ню Йорк, където са базирани много големи транснационални финансови институции.

Френкел беше попитан за коментира и думите на главния изпълнителен директор на “Мудис” Рон Фаубер по време на частен разговор: “Бесен съм. Никога лидер на държава не ме е лъгал по-лично от премиера Бенямин Нетаняху.”

Съобщава се, че Нетаняху е казал на агенцията, че няма да понижи рейтинга на Израел, тъй като правителството му ще приеме всякакви съдебни промени с широк консенсус – въпреки че законопроектът за предпазливост е приет с гласуване, бойкотирано от опозицията.
“Първо, икономиката не може да работи без надеждност и доверие. Ако сте излъгали веднъж, значи сте в списъка на хората, на които няма доверие”, подчерта Френкел.

Френкел призова Нетаняху да бъде интервюиран от медиите в събота вечерта, за да каже на страната: „Решен съм, че докато съм министър-председател, няма да има повече закони без споразумения, точка“.

Френкел също препоръча на Нетаняху да се обади в Белия дом и да подчертае този момент.

“Говоря за предотвратяване на катастрофа. Анализът казва, че тя трябва да бъде спряна. Той може да я спре”, каза банкерът.

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...