Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ПАРИ

ГЕРБ и ДПС си купуват БТВ за 200 млн. евро





Доган и Борисов искат да укрепят окончателно монопола си във властта и контрола върху публичния живот в държавата
БТВ е пред продажба, сделката ще бъде осъществена до местните избори.

Семейството на загиналия милиардер Петер Келнер от година и половина опитва да се освободи от собствеността си в България.

Доскоро фаворит за нов купувач бе телекомуникационният гигант А1. Твърди се обаче, че сделката е пропаднала около последния парламентарен вот през април изцяло по политически причини.

Сега фаворит за БТВ е чуждестранен консорциум с централа Лондон, зад който стоят обединените интереси на политици от ДПС и ГЕРБ, гласи мълвата в медийните среди.

Всъщност Ахмед Доган и Бойко Борисов ще си купят телевизия по схемата Нова в периода, в който тя бе собственост на олигарха Кирил Домусчиев, разкри лаконично пред ПИК новинарски шеф в БТВ, пожелал анонимност по обясними причини.

ГЕРБ и ДПС се нуждаели от БТВ, за да укрепят окончателно монопола си във властта и контрола върху публичния живот в държавата.

И в момента публицистиката и новините в телевизията се командват от човек, приближен до Банкя и Сараите – милионера Спас Русев. Той спуска черни списъци със забранени теми и събеседници и навигира боса на новините Антон Хекимян. Сега обаче, след сделката, всичко става официално, поясняват източниците на медията ни.

В съсловието се споменава неофициално цифрата 200 милиона евро.

След покупката БТВ вероятно ще смени обиталището си и ще се премести в старите студиа на ТВ7 край Герман. В момента медията е под наем в „малкото НДК“, където от години плаща символичен наем на държавата.

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...