Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ПАРИ

От бюджета се вижда, че правителството не знае какво прави





От бюджета за догодина се вижда, че правителството не предлага реформи. Така накратко анализира предложения бюджет от управляващите политологът Арман Бабикян в предаването “Нещо повече” по БНР.

„От този бюджет се вижда, че българският кабинет се тътри по течението, без да предлага никакви реформи, без да имат тези реформи угадаем израз в бюджета за догодина, защото този закон е изключително важен за цялата страна, може би най-важният закон за една година напред и всяка година е така”.

Арман Бабикян коментира и това кой има интерес системите, които гълтат много пари, да не се реформират.

„Очевидно имат интерес точно такива хора, интереси и бизнес структури, каквито са описаните от министър Горанов. Но очевидно е и друго – българският кабинет работи за тези структури, ефективно, защото не прави реформи, не предлага реформи, не променя системите, но се хвали с това, че видите ли е увеличил средствата за тази или онази система. Истината е, че този бюджет, а не виждам никакви самолети в този бюджет, за които толкова много ни надуха главата, не виждам никакви пари за реформа нито в бюджета на Министерството на вътрешните работи, защото там има най-вече пари за заплати, и за нищо друго. Това, което е очевидно е, че просто се подхвърлят залъци, за да се запушат най-гласовитите усти, останалите се отлагат за догодина и се прави този номер, който почти всяка година с молив в ръка, както се свикнали да виждаме по карикатурите, се предвиждат по-малко приходи, за да може два месеца преди края на следващата година настоящият или който е в момента финансов министър да рапортува, че видите ли, имаме два милиарда повече, отколкото сме предвидили”.

Политологът коментира и това дали БСП е реална алтернатива на ГЕРБ и дали е готова за това.

„До каква степен БСП са готови или не е може би интересен въпрос, дотолкова БСП са най-голямата опозиционна група в настоящото Народно събрание. Но разбира се с този недъг, че в това Народно събрание няма истински реална активна дясна партия, тъй като ГЕРБ е всичко друго освен дясна партия и това е видимо и от Закона за бюджета за 2018 година.

 





Може да Ви хареса