Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СКАНДАЛ

София прелива от боклук ДС отрочето си измисля скандалчета





  • ГЕРБ: Терзиев изфабрикува скандал с криза с отпадъците с цел политически рекет
  • От партията призоваха кмета да вземе адекватни мерки за почистване на кварталите от преливащите контейнери

Новото ръководство на Столична община в лицето на кмета на София Васил Терзиев и представителите на “Продължаваме промяната – Демократична България” (Спаси София) побързаха да залеят публичното пространство с “димки”, продуцирайки евентуална криза с отпадъците в София след няколко години, заявиха от ГЕРБ.

Те определиха това като панически опит за замаскиране на скандалите, съпътстващи новото управление на столицата от ден първи, както и опит за отместване на погледа на обществото от политическата им немощ да управляват процесите в Столичния общински съвет (СОС).

От ГЕРБ смятат, че фабрикуването на изкуствени скандали цели и притискане на политическите опоненти и извличане на политически дивиденти. Според тях от месеци се подготвя умишлено насаждане на напрежение със събирането и обработката на отпадъците. Разпространяването на съобщение до медиите, съдържащо твърдения за евентуална криза с отпадъците в София след три години, ясно показва, че темата се използва с цел политически рекет, смятат от партията.

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичната община призовава кмета на София Васил Терзиев и неговия екип да вземат адекватни мерки за справяне “както с управленската криза в столицата, така и за почистване на кварталите от счупени клони и преливащи контейнери”.

По-рано днес от Столичната община обявиха, че предприятието за третиране на отпадъци не изпълнява целта си по предназначение и има потенциален риск, ако не се вземат спешни мерки, София да преживее криза с боклука в следващите три години. Новият мениджмънт на завода е установил и че произведеното гориво – RDF, получавано от преработката на твърди битови отпадъци, е с лошо качество, което означава по-малко търсене от фирмите, които го оползотворяват. Предишното ръководство на общината е прекратило нов договор за оползотворяване на отпадъци, а старият не може да бъде изпълнен в цялост заради системни проблеми в работата на предприятието, се посочва още в прессъобщението.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...