Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СКАНДАЛ

Германски министър избяга от земеделци с ферибот!





Гневни земеделци в Германия блокираха министър на ферибот. Бой с полицията.

Германските фермери в Шлютцел блокираха ферибота на който пътуваше германския министър на икономиката Роберт Хабек (Зелени) миналата вечер, и с който се връщаше от почивка. Това стана водеща новина в цялата страна, пише RMXNEWS.

Политиците от Зелените реагираха с ярост на това, че фермерите в Шлезвиг-Холщайн попречиха на Хабек (Зелените) да напусне ферибота, а министърът на земеделието Йоздемир ги определи като „радикали“ и „фанатици“, които мечтаят да свалят правителството.

Хабек, заедно с останалата част от федералното правителство, прокарва радикални предложения за намаляване на субсидиите за земеделските производители и увеличаване на данъците, които предизвикват протести в цялата страна.

Хабек бил принуден да се върне от почивката си с помощта на полицията.

Правителственият говорител Щефен Хебестрит написа рано сутринта в петък на платформата X за брутализацията на нравите, ескалирали на протеста.

Това са „хора, на които не им пука за германското селско стопанство„, заяви земедерският министър Йоздемир в петък по ARD. „Те имат мокри сънища за сваляне на властта, а това няма да се случи. За да бъда много ясен: това е неприемливо.“

Германското правителство има ужасяващ рейтинг на одобрение, а двама от всеки трима германци настояват за предсрочни избори.

Министърът на външните работи Аналина Баербок (Зелени) написа в X, че инцидентът е „нападение срещу личния живот на Роберт Хабек“. Тя призова Асоциацията на германските фермери (BvD) да се разграничи от инцидента.

В четвъртък федералното правителство отговори на масовите протести на фермерите във връзка с планираното намаляване на субсидиите: Коалицията иска да се откаже от премахването на освобождаването от данък върху превозните средства за селското стопанство. Властта казва, че премахването на данъчното облекчение за дизеловото гориво за селското стопанство трябва да се удължи и да се осъществи на няколко етапа. Германската асоциация на земеделските производители обаче смята, че мерките са недостатъчни, и се придържа към планираните от понеделник едноседмични действия.

Германските фермери организираха поредния си митинг със зашеметяващи размери в Берлин, като хиляди недоволни се качиха на трактори на главния път в германската столица. Организаторите на демонстрацията заявяват, че ако правителството не оттегли плана си за намаляване на субсидиите за гориво за селскостопанските превозни средства и идеята за данък върху селскостопанските превозни средства, те ще участват в общонационални протести на 8 януари.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...