Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СКАНДАЛ

Ексшефът на НС в атака: Ива Митева съди парламента за уволнението си





  • Депутатката от ИТН бе освободена като шеф на правно звено, а после го закриха
  • Ива Митева съди парламента заради уволнението си от парламента, става ясно от справка на страницата на Административния съд в София.

Бившият председател на Народното събрание и депутат от парламентарната група на “Има такъв народ” бе освободен от длъжността директор на дирекция “Законодателна дейност и право на Европейския съюз”. След освобождаването й звеното бе закрито изцяло.

Административният съд е разгледал жалбата на бившия народен представител в края на ноември месец. Тогава е бил даден ход и на делото, след като не са открити процесуални пречки за това. На първото заседание Митева не присъства лично, тя е представлявана от адвокат.

“Доказателствените искания на жалбоподателя за основателни, поради което следва да бъдат уважени”, казват в решението още.

Според защитникът й, освобождението на Митева не е било качена в интегрираната деловодна система на 10.10 и не съдържала часа на завеждане на документите.

“Информацията от регистрационната справка не представлява извлечение, а е обработена информация. Не съдържа дори часа на завеждане на документите. Това доказва, че е пипана по някакъв начин” подозира адвокатът на Митева.

Съдът насрочва следващото заседание по делото да бъде на 21.02.2024 година от 14:30.

Ива Митева беше основният юрист на “Има такъв народ”. През 2021 г. тя беше председател на 45-ото и 46-ото Народно събрание, когато партията на Слави Трифонов беше съответно втора и първа политическа сила. След отпадането на партията от парламента след вота на 2 октомври 2022 г., тя напусна “Има такъв народ” и по-късно създаде коалицията “Заедно” заедно с Любомир Каримански (също напуснал “Има такъв народ”, бел.авт.), с която участва на вота на 2 април 2023 г. и взе под 1% от гласовете на избирателите.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...