Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СКАНДАЛ

Пряката отговорност за гафа на Богоявление е на Тагарев. Време е да актуализираме мястото му в МО





За безпрецедентния гаф с непоканените депутати на официалната държавна церемония за Богоявление в София, заради уж неактуализирани списъци от държавния протокол, МО си изми ръцете с пенсионирана чиновничка.

Срамно е. Обидно е. МО – уж „най-мъжкото“ министерство в държавата, което сътвори грандиозен гаф, като не покани депутатите на официалната церемония в столицата за тържествения ритуал на Богоявление на площада пред Вечния огън в столицата, се скри зад гърба на служителка от протокола на военното ведомство. Кристел Чимширева пое отговорността за гафа, който далеч не е безобиден. Сама, по собствено желание. Но няма съмнение, че така й е било подсказано да направи. Въпросната Кристел е пенсионерка на държавна служба. В йерархията на структурата, отговаряща за събитието, е предпоследната дупка на кавала. Тя е главен експерт в дирекция „Връзки с обществеността и протокол“. Над нея има 4 нива на отговорност. Две са в самата дирекция – началникът на отдел „Протокол“ и шефът на дирекцията. И две са извън нея – става дума за ресорен зам.-министър и накрая е министър Тодор Тагарев.

Каква е вътрешноведомствената процедура, която трябва да се спази? Кристел Чимширева изготвя списък с имената на поканите, които ще изпрати. Той се утвърждава от прекия ѝ началник – шефът на дирекция „Връзки с обществеността и протокол“, в случая Лора Кендова, която го подписва и го представя на министъра на отбраната, в случая Тодор Тагарев, за да го утвърди. Между другото, злите езици във военното ведомство твърдят, че шефката на връзките с обществеността е сложена на поста, меко казано, с компромис, защото не отговаря на изискванията за 6 години професионален стаж като PR или работа в медии. Явно някой в МО си е затворил удобно очите, за да бъде назначена.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Иначе официалното оправдание на министерството за скандала просто е „шедьовър“, който трябва да се изучава във факултета по журналистика как не трябва да се лъже. Защото, извинявайте, но и лъжата е изкуство. За да лансираш на обществеността фалшива теза, да се опиташ да я представиш за реалност се изисква поне екзистенц-минимум умствен и интелектуален капацитет. Били работили по неактуализиран списък… Явно затова пратили покана на певицата Росица Кирилова, известна с хита „Боса по асфалта“, вместо на зам.-председателя на парламента Росица Кирова. В такъв случай не е ли по-добре да бъде актуализиран самият министър Тодор Тагарев.

Защото се оказва, че той няма топки (по Асен Василев) на политик, който поема отговорност за случилото се. И не се крие зад гърба на едната пенсионирана служителка. Основен принцип, на който се крепи армията, е принципът на единоначалието – командирът е отговорен за всичко. Тагарев, уж си военен възпитаник, но си го забравил. Или така ти е по-удобно и политически комфортно? Наистина е тъжно – оказва се, че в Министерството на отбраната доблестта, достойнството и смелостта са дефицитна стока.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...