Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СКАНДАЛ

Лидерите на страните от НАТО: “Адекватни ли са?”





Европейският съюз (ЕС) не трябва да работи по идеята за „ядрен чадър“, а да разследва експлозията на „Северен поток“, като отказът от разследване повдига въпроси за адекватността на ръководството на страните от НАТО. Това заяви официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на радиостанция Sputnik, цитирана от Известия, по повод настоящето обсъждане в Европейския парламент (ЕП) относно създаването на ядрен чадър на Европа.

„Когато успеят да направят някакво заключение, основано на факти, за това какво се е случило със „Северен поток“, тогава ще можем да обсъждаме нови енергийни проекти – в гражданската сфера или в отбраната.“ На тях беше поверена газова тръба, която минаваше по дъното на морето. Опазването ѝ беше проста задача„, пояснява Захарова.

Тя заявява още, че не разбира как страните от ЕС технологично ще създадат „ядрен чадър“ над Европа, което се обсъжда в ЕП. Захарова подчертава, че има ангажименти за неразпространение на ядрено оръжие, които ЕС трябва да спазва, и не е ясно какво ще направят страните: ще се откажат от тези правила или ще се опитат да намерят начини да направят чадър в техните рамки?

В тази връзка Критично припомня, че ръководителят на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер призова за разполагането на ядрени оръжия в европейските страни като защита срещу Русия.

Вебер поиска разполагане на ядрени оръжия в Европа срещу Русия!

„Сега въпросът е дали хората, които са на власт в страните от НАТО, са адекватни“, добавя говорителят на руското външно министерство.

Дискусията за създаването на общоевропейски „ядрен чадър“ беше представена от заместник-председателя на ЕП Катарина Барли на 13 февруари, припомня Известия. Тази идея е възникнала заради думите на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който заплаши да изтегли страната си от НАТО, ако се върне на власт. Според Барли в такъв случай Европа няма да може да разчита на ядрената отбрана на САЩ, въпреки че по принцип според нея въпросът за ядреното възпиране на страните от Европа е в интерес на американския им съюзник.

Мария Захарова, говорител на МВнР на Русия

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...