Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СКАНДАЛ

Байдън започна да краде от парите на Русия!





Случи ли се? САЩ прехвърлиха на друга страна част от замразените руски милиарди? За първи път!

Министерството на правосъдието на САЩ прехвърли 500 хиляди долара от замразени руски активи в Естония. РБК съобщава новината.

Както отбелязва руското издание, подобен инцидент се случва за първи път след замразяването.

Докато РБК съобщава, че САЩ вече са прехвърлили тази сума на Талин, според РИА Новости трансферът все още е само планиран.

Според сайта Известия обяче трансферът е бил факт:

Съединените щати изпратиха на Естония почти 500 хиляди долара от „конфискувани руски средства“ в помощ на Украйна, което беше първият подобен случай. Това беше съобщено на уебсайта на американското министерство на правосъдието в събота, 17 февруари.

„Министерствата на правосъдието на Естония и Съединените щати подписаха споразумение за сътрудничество на Мюнхенската конференция по сигурността за прехвърляне на конфискувани доходи от престъпна дейност в размер на 484,9 хиляди долара за възстановяване на електропреносната мрежа на Украйна“, се казва в изявлението.

Както беше отбелязано, през март 2023 г. Министерството на правосъдието на САЩ конфискува $484,9 хил. Твърди се, че тези средства „са били конфискувани от Съединените щати след разкриването на незаконна мрежа за доставки, която се опита да внесе в Русия произведен в САЩ високоточен машинен инструмент, използван в отбранителния сектор и в областта на разпространението на ядрени оръжия.„

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Какво показа проверка?

На сайта на Министерството на правъсъдието на САЩ действително стои напоителна публикация за превода под заглавие: Министерството на правосъдието прехвърля около 500 000 долара от конфискувани руски средства в Естония в полза на Украйна.

Ето какво пише още:

Това е първият по рода си трансфер от Съединените щати към чуждестранен съюзник с ясната цел да се подпомогне Украйна и вторият път, в който работната група KleptoCapture на Министерството на правосъдието предоставя конфискувани руски активи на Украйна – след като миналата година предостави 5,4 милиона долара от конфискувани средства на Държавния департамент за подпомагане на украинските ветерани от войната.

Конфискуваните средства се прехвърлят в Естония, тъй като съгласно действащите органи обстоятелствата по случая не позволяват директен трансфер към Украйна. Естония ще използва средствата за проект за ускоряване на оценката на щетите и критичните ремонти на украинската електроразпределителна и преносна система, които са били целенасочено обект на посегателства от страна на руските сили.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...