Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СКАНДАЛ

Социалната министърка е опукала 197 000 лв. за кафе, таблети, телефони и командировки





За 167 работни дни политическият кабинет на социалния министър Иванка Шалапатова е струвал на гражданите близо 197 000 лв. Това показва справка за изразходваните средства от шестимата членове на кабинета на Шалапатова. С декларация от парламентарната трибуна от „Има такъв народ“ (ИТН) обвиниха социалния министър за неправомерно високи разходи и поискаха оставката й.

С тези пари са закупени таблет, телефон и сервиз. Всеки получил техника за 10 000 лева, според сметките на ИТН. „Това трябва да са най-скъпият Iphone, най-скъпият Ipad и най-скъпият Macbook. Най-голямата гъзария в страната, интересно колко работодатели биха подарили толкова скъп подарък на своите служители. Ние им ги плащаме, на тях им е без пари. Този разход е немислим дори за хора в частния бизнес“, коментира Тошко Йорданов.

Над 17 000 лева са отишли за протоколни срещи. 60 000 лева за командировка. 14 са международните визити на Шалапатова, а 9 са тези в страната.

Тази социална туристка е джиткала средно по два пъти на месец, каза депутатът от ИТН. Жестоко КПД (коефициент на полезно действие – б.а.), заключи Тошко Йорданов.

Депутатът даде за пример публикация на Шалапатова във Фейсбук. В нея тя се хвали, че е в Швейцария по време на наводненията по Южното Черноморие.

Всеки един от тези 6-има членове на политическия кабинет на Шалапатова е изхарчил по 17 лв на ден за кафе.

През 2018 г. зам.-министърът на ГЕРБ в Министерството на труда и социалната политика подаде оставка само защото си беше позволила да отиде до САЩ със самолетен билет за бизнес класа на стойност 8 000 лева, припомни Йорданов и поиска оставка на ръководството на социалното министерство.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...