Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ВАКАНЦИЯ

На плажа на Черноморието пържената цаца е златна, а калканът и лефера удрят банкнота с лика на Славейков





Около 20-25 % е подскочила цената на рибата край морето тази година. Клиенти има, тъй като ресторантьорите гъвкаво лавират – хем да не загубят клиентите си, хем да оцелеят.

В капанче, недалеч от Ропотамо пържената цаца е 8 лв., колкото е и край ресторантче край Камчия. Малко по-скъпо е на самия плаж, където порцията достига десетачка.

Пърженият сафрид и на Юг, и на Север по Черноморското крайбрежие е “златен”. Струва по петнадесетина лева на калпак. Порция попчета е 12-13 лв. А няколко чернокопа на скара са около 25 лв.

Бялата риба е към двадесет лева. Лавракът гони тридесетина лева.

Калканът е почти една банкнота с лика на Пенчо Славейков. Толкова е и хищният лефер.

За къмпингите летуващите си купуват риба от магазините в Бургас, Варна, Созопол и Несебър. Има разлика в цените, но не е голяма. Хамсията е към 5 лева, калканът по 40 лв. килото, пресните попчета са по десетина лева.

Има и риба почти от морето на борсите в големите морски градове – гюмюш – 6 лв., пресен сафрид на 10-12 лева и чернокоп твърдо на 15 лв. Морски кефал се предлага на 10-12 лв. за килограм, едри попчета – 15 лв., лавракът е 15 лв, ципурата – 20, а калканът достига максималната за пазара цена от 40 лева за кг.

Да идеш на море и да не похапнеш рибка е все едно като приказката за Рим и Папата. Но колко и каква риба ще ядеш, зависи и от това колко “морски” пари си заделил. Думата ни е за простосмъртните българи. За богаташите и за рибата в баровските курорти цените хвърчат нагоре.

 

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ





Може да Ви хареса

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...