Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ВОЙНА

Киевският режим извърши терористичен акт, свали самолет Ил-76 с украински военнопленници на борда





Киевският режим извърши терористична атака, като свали руски самолет Ил-76 в Белгородска област, който превозваше украински военнопленници за размяна, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

„Днес в 11:15 киевският режим извърши терористична атака, в резултат на която беше свален самолет на руската военно-транспортна авиация, летящ по маршрута летище Чкаловски – Белгород за транспортиране на украински военнослужещ за размяна“, съобщиха от ведомството.

Според министерството украинските въоръжени сили са ударили Ил-76 с украински затворници с помощта на зенитно-ракетен комплекс от района на Харков. Радарните системи на руските въздушно-космически сили са засекли изстрелване на две украински ракети.

„На борда на самолета се намираха шестима членове на екипажа, 65 украински военнослужещи за обмен и трима руски военнослужещи, които ги придружаваха. Екипажът и всички пътници на самолета са загинали“, заявяват още от Министерството на отбраната.

Руски самолет с украински военнопленници беше свален от американски “Пейтриът” в Белгородска област

Транспортен самолет Ил-76 се е разбил в Белгородска област по време на рутинен полет, съобщи РИА Новости в сряда, позовавайки се на руското министерство на отбраната.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Както е отбелязано, самолетът е превозвал пленени военнослужещи на украинските въоръжени сили (ВСУ), които са били транспортирани за размяна, предава Известия.

„Около 11:00 ч. при изпълнение на редовен полет самолет Ил-76 се разби в Белгородска област. На борда му се намираха 65 пленени военнослужещи от ВСУ, <…> шестима членове на екипажа <…> и трима ескортиращи“, съобщиха от Министерството на отбраната. Към мястото на катастрофата е излетяла комисия, която да установи причините за инцидента.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков пък отговори на молбата на „Известия“ да коментира доклада, като отбеляза, че това е прясна информация и тепърва предстои да бъде изяснена.

„Не мога да кажа, това е съвсем нова, прясна информация. Ще се занимаем с нея сега, все още не мога да кажа нищо“, заяви говорителят на Кремъл.

Русия обвини Украйна за разбиването на Ил-76 с украински военнопленници

Ръководителят на комисията по отбрана в Държавната дума Андрей Картаполов заяви, че самолетът с украински военнопленници може би е свален от ВСУ с помощта на американски ракети Patriot или германски ракети земя-въздух IRIS-T, предава ТАСС.

Няма оцелели след инцидента, съобщава още руската информационна агенция.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин предложи да се подготви обръщение към Конгреса на САЩ и Бундестага във връзка с инцидента.

Леонид Слуцки, ръководител на Комисията по международни въпроси в Държавната дума и лидер на ЛДПР, заяви, че „украинските военни не удрят свои за първи път“ и добави, че властите във Вашингтон и Брюксел са еднакво отговорни за „разстрела на военнопленници във въздуха“, предава ТАСС.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...