Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СВЯТ

Пълно сплотяване в Тексас срещу Вашингтон и Байдън. Щатът завзел част от границата с Мексико?





В разрез с желанието на администрацията на Байдън висши служители на Митническата и гранична охрана заявяват, че не се планира агентите на Граничния патрул да премахнат загражденията от бодлива тел, издигнати по участъците на границата от Националната гвардия на Тексас, предава Modernity.

Fox News съобщава, че високопоставен служител на CBP е заявил пред телевизията, че връзката им с гвардията е „силна“.

„Докато проблемът се разиграва в съдилищата, връзката между Граничен патрул, Тексас DPS [Министерство за обществена безопасност] и TMD [Тексаски военен отдел] остава силна“, заявява служителят, като добавя: „Нашият фокус е и винаги ще бъде мисията да защитаваме тази страна и нейния народ.”

„Продължаваме да работим на терен заедно с ценните партньори в това начинание“, продължава служителят и добавя: „Граничният патрул не планира да премахва инфраструктурата („телена мрежа“ бел.ред. ), поставена от Тексас по границата.“

„Позицията ни остава непроменена. Ако се наложи да получим достъп до даден район за спешна реакция, ще го направим. Когато това се случи, ще координираме действията си с Министерство за обществена безопасност и Тексаския военен отдел“, заявява още служителят.

Съюзът на граничните патрули също излезе с изявление, в което се посочва, че агентите няма да пречат на членовете на Националната гвардия на Тексас да изпълняват „законни“ операции.

„Редовите агенти на BP оценяват и уважават това, което Тексас прави, за да защити своя щат в разгара на тази катастрофа, която администрацията на Байдън отприщи в Америка“, продължава изявлението и добавя: „Искаме да бъде напълно ясно, че няма никаква вражда между редовите агенти на BP и TX NG, губернатора Абът или TX DPS.“

Междувременно CNN съобщи, че Тексас завзема част от границата между САЩ и Мексико и блокира федералните гранични патрули.

Армейски войник е мъртъв, друг е хоспитализиран, след като спора ескалира в стрелба.

И двамата мъже, които все още не са идентифицирани, са назначени в 1-ва кавалерийска дивизия в III брониран корпус на армията във Форт Кавазос, известен преди като Форт Худ.

 

Ийгъл Пас, Тексас, се превърна в епицентър на разрастващата се вражда между тексаските и федералните власти за това как да се справят с мигрантската криза и кой има юрисдикция над тази част от границата между САЩ и Мексико, съобщи телевизията.

Байдън призовава Конгреса да осигури финансиране за сигурността на границите. То включва работата на 1300 агенти на граничния патрул, 375 имиграционни съдии, 1600 служители по въпросите на убежището и повече от 100 най-съвременни автомобила за проверка, припомня Фокус.

„И ако имам тези правомощия, бих ги използвал в деня, в който го подпиша като закон. Осигуряването на границата чрез тези преговори е победа за Америка. За всеки, който иска повече контрол, това е начинът да го направи. Отнасям се сериозно към кризата, приемете двупартийния законопроект и аз ще го подпиша“, подчерта Байдън.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

Други щати пращат войски към Тексас

Републиканският губернатор на Оклахома Кевин Стит изрази подкрепата си за Тексас за разполагането на войски от Националната гвардия на границата в отговор на скока на незаконното преминаване, съобщава Off The Press.

По време на изява в Fox and Friends, Стит потвърди ангажимента си да изпрати Национални гвардейци в Тексас, присъединявайки се към 25 други републикански губернатори, които одобриха отбранителните мерки на губернатора на Тексас Грег Абът по границата.

Стит подчерта важността на здравия разум при справяне със ситуацията, като посочи, че федералният закон вече определя 28 входни пристанища в Тексас като законни пунктове за влизане. Той разкритикува решението на администрацията на Байдън да отреже бодливата тел и подчерта правото на всеки щат да се защитава срещу нашествие, когато е изправен пред голям брой хора, влизащи нелегално.

Губернаторът на Оклахома подчерта, че терминът „инвазия“ е подходящ, когато става въпрос за пристигането на приблизително шест милиона души чрез незаконни средства. Преди това Стит изпрати Националната гвардия на Оклахома в Тексас през юли, където те се присъединиха към операция „Самотна звезда“, за да подобрят сигурността на границата.

Бившият президент Доналд Тръмп призова щатите да изпратят своята национална гвардия на границата с Тексас и Стит потвърди ангажимента си да подкрепи тази инициатива. Искането на Тръмп беше в съответствие с призивите на видни тексаски демократи за федерализиране на Националната гвардия на Тексас, за да се предотврати инсталирането на допълнителна ограда от бодлива тел.

 

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...

СКАНДАЛ

Тагарев започва да произвежда дронове камикадзе в „ТЕРЕМ“ за фашистите в Киев. Във военния завод „ТЕРЕМ“ в Костенец фашиста Тагарев започва производството на дронове...