Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СВЯТ

Румънци: Да излезем от НАТО и да помогнем на Русия да раздели Украйна!





Румъния трябва да се откаже от членството си в НАТО и да помогне на Русия да раздели Украйна, за да си върне на страната предишната ѝ слава и да обедини териториите ѝ, заяви лидерът на румънската дясна националистическа партия, пише RMXnews.

В реч, произнесена в северния румънски град Яш в петък, Клаудиу Тарзиу заяви пред своите поддръжници, че Румъния никога няма да бъде „истински суверенна“, докато не възстанови историческите си естествени граници.

Лидерът на Алианса за съюз на румънците (AUR) заяви, че жертването на членството на страната в западния отбранителен съюз е цена, която си струва да се плати, за да се запази суверенитетът ѝ.

Тарзиу, чиято партия в момента е на второ място в Румъния, изброи украинските региони, които би искал да анексира от Киев.

„Северна Буковина не може да бъде забравена! Южна Бесарабия не може да бъде забравена! Област Херца, Трансилвания, всичко, което е принадлежало и принадлежи на румънската нация, трябва да се върне в границите на една държава!“, заяви той пред множеството.

Тарзиу призова за по-близки отношения с Русия, на която заяви, че е готов да „подаде ръка“ след бурните отношения през последните години.

„Вярвам, че има нужда от разрешаване на отношенията между Румъния и Русия, признавам необходимостта от добро сътрудничество между Румъния и Русия. Готов съм да заема позиция в това отношение, но само след като Русия докаже, че го желае“, каза той.

Официалната позиция на AUR по отношение на НАТО е, че това е само една от „империите“, които стоят на пътя на реализацията на Велика Румъния, и че членството на Румъния в Алианса е струвало много скъпо на страната.

Румъния има етническо малцинство в Украйна, което наброява около 200 000 души, а също така се наблюдават повтарящи се политически тенденции, които искат обединение с Република Молдова, чието мнозинство от населението (82%) е румънско и която обяви независимостта си от Съветския съюз през 1991 г.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...

ПАРИ

АЕЦ Козлодуй” ще прави преизчисление и ще предложи ново огромно увеличение заради американците Министърът на енергетиката Владимир Малинов съобщи на брифинг в Министерството на...