Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ЗАКОН

Следовател №1: С Владислав Горанов се заемаме в понеделник





Шефът на НСлС Борислав Сарафов е доволен от подкрепата на САЩ

Срещу две лица от новия списък “Магнитски” вече се води следствие в Националната следствена служба, а с Владислав Горанов се заемаме в понеделник. Това бе първият коментар на прокуратурата по новите лица в списъка “Магнитски” от зам.-главния прокурор и шеф на Националната следстдена служба Борислав Сарафов в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

“Ние приветстваме подкрепата на нашите партньори от Съединените щати и от Великобритания. Това всъщност е открита подкрепа, именно на нашите действия”, каза Сарафов.

“Румен Овчаров е подсъдим, има присъда на 2 инстанции от Градския съд, от Апелативния съд, която присъда в момента отново се разглежда от Апелативен съд. респективно прокуратурата поддържа обвинителната теза срещу него”, каза Сарафов.

“Има обвинителен акт, който е внесен срещу Николай Малинов. В момента делото срещу него се разглежда в Софийски градски съд. Респективно, прокуратурата и срещу него е свършила своята работа”, допълни Сарафов.

“Ще ви разкрия нещо, което ще кажем за първи път. Срещу още 2 лица в списъка, които не са сред тези и срещу едно от тези двамата, които вече посочих, също се води наказателно производство, което е в Националната следствена служба. Не е изключено в близко време да повдигна обвинение и срещу тях. Почти целия списък ни е познат. Ние работим срещу тях. Тези лица са наши цели и наши обекти”, заяви заместник-главния прокурор.

“Когато се съберат достатъчно доказателства, разбира се, защото мисля, че вече бяха правени някакви проверки в прокуратурата. Ние ще проверим отново всички данни срещу всички тези лица.

Още в понеделник ще извадим всички налични данни. Ще проверим отново всички данни срещу тези лица, ще поискаме данни от ДАНС и МВР, защото корупцията се разкрива от оперативните служби, а не от прокуратурата. Ще възложим данъчни проверки и ревизии на тези лица”, така Сарафов отговори на въпрос кога ще видим Владислав Горанов в съда.

Той поясни, че Васил Божков трябва да бъде разпитан в България от българските разследващи органи, за да може показанията да бъдат валидни.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...