Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ЗАКОН

Прокуратурата е институция на инсценировките





Борисов няма да позволи да има съдебна реформа, убеден е Методи Лалов

Прокуратурата отдавна е доказала, че е фабрика за лъжливи новини и институция, която не умее да разкрива обективната истина. Случаят с Иван Гешев е поредното доказателство. Прокуратурата се опита да ни убеди, че това, което виждаме, е нещо различно. В рамките на дни получихме толкова противоречива информация, че занапред прокуратурата никога няма да успее да убеди обществото, че това, което поднася като финална версия, е обективна истина“.

Това каза пред БНР адвокатът и общински съветник Методи Лалов, бивш председател на Софийския районен съд.

И допълни, че днес и малките деца се шегуват с прокуратурата:

„Дотам стигна институционалният срив на тази институция… Прокуратурата е институция на инсценировките, на формалното изпълнение на задълженията си и бухалка. Не е институция, която действа разпознаваемо, ясно и последователно“.

Според него и службите, и МВР са институции, които се доминират от ГЕРБ и от прокурорските изпълнения на Гешев. Затова и няма съмнение, че „те могат да направят едно формално покушение, за да представят Гешев като борец срещу престъпността“:

„Ако е инсценировка, това показва институционален разпад и разпад на държавността. А ако не е, показва същото – слабостта на тези служби позволява някой да организира подобно нещо“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Лалов подчерта, че съдебната система отдавна е превърнала всички гаранции за добра работа в инструмент на служба към задкулисието:

„Когато няма обществен контрол, тогава контрол върху магистратите поставя задкулисието. Иван Гешев е разбеснялото се куче на прокуратурата и единственото полезно, което прави, е, че ускорява процесите по проглеждане на обществото за нужда от съдебна реформа“.

По думите му случаят с атентата е пълен провал и никога няма да се разбере обективната истина.

Според него Бойко Борисов няма интерес от съдебна реформа:

„Гешев и Борисов са страните на една и съща монета. Единият оцелява чрез другия и обратното. Няма да има съдебна реформа, за да може Гешев да остане без обществен контрол, докато може. И няма да има отговорност на Борисов, докато Гешев е главен прокурор“.

Методи Лалов коментира още предстоящия през есента местен вот:

„Задължително е ПП, ДБ и „Спаси София“ да се явят заедно. Няма гаранция, че София, Пловдив и Варна са им в кърпа вързани. Кандидатът на ГЕРБ за кмет Георги Георгиев, убеден съм, че ще бъде той, вече прави нелоша кампания от няколко седмици… ПП и ДБ закъсняват с кандидатурата, явно ще има превес върху коалицията, а не толкова върху конкретно име“.

Той е категоричен, че всяка колаборация с ГЕРБ е недопустима и „ще има негативен ефект не само в твърдите ядра“.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...

СКАНДАЛ

След като вече има и загинал, кой ще понесе отговорността? НСО, Кирил Петков, баща му, ПР-а му? Кой? – избухна лидерът на „Има такъв...