Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ЗАКОН

Гешев да не плаши лато мутра, а да арестува и обвинява





Ако този закон вече беше в сила – времето му беше някъде преди 10 г., нямаше да се стигне до тази война. Това каза в предаването “Още от деня” по БНТ служебният министър на правосъдието Крум Зарков по повод разглеждането на механизма за разследване на главния прокурор в правната комисия и войната в прокуратурата.

Зарков съобщи, че законопроектът е приет с голямо мнозинство. Депутатите се ангажираха с бърза работа по него. Това е знак колко важен е законопроектът, добави той.

Още сутринта участвахме главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във в заседанието на Висшия съдебен съвет. Мнението на г-н Гешев не се е променило – Главната прокуратура е против законопроекта. Всеки има право на своето мнение, но в Народното събрание лежи голямата отговорност да се създаде правната рамка, която е необходима за страната ни. Тя е необходима както за хората, за правовия ред въобще, така и по отношение на ангажиментите ни и по-дълбока интеграция в Европейския съюз. Това е дълъг дебат, който се води дълго време. Стигали сме и преди до този етап на процедурата, но днес ми се струва различно. Различно беше и във ВСС, където се дискутираха теми – свободно и отговорно, защото само преди седмици това ми се струваше напълно невъзможно, посочи правосъдният министър.

Той коментира и излезлия наяве телефонен разговор между главния прокурор и председателя на ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Не мога да съдя това, че има диалог между главния прокурор и политици. Но това, че продължават да валят обвинения и заплахи, е грозната истина. Нека да се замислим кой не го знаеше. Но това е цената да поемеш отговорност да вземаш решения, които могат да те скарат с приятел или висш прокурор. Такава е работата. Решението ми се струва ясно и е време то да бъде администрирано, заяви Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г. Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо.

Главният прокурор и прокуратурата като институция не бива и не може да говорят с внушения и недомлъвки. Не може да се говори от тази позиция, когато в ръцете ви е цялата власт и ако имате информация, тя е събрана законно по съответния процесуален ред. Няма какво да плашите – оповестявате, арестувате, повдигате обвинение или казано по-малко драматично – вършите си работата, подчерта министърът на правосъдието.

Зарков е уверен, че истината около цялата тази история ще излезе наяве. Тя започна с един взрив срещу главния прокурор на 1 май и премина в един вербален взрив и истината трябва да бъде разнищена докрай и да се разбере от всички посоки, каза още той.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ





Може да Ви хареса

АНАЛИЗИ

Майкъл Снайдър: Инфлацията в САЩ излезе извън контрол. Байдън ни води към епичен системен колапс Никога не съм си представял, че някога ще живеем...

АНАЛИЗИ

Пепе Ескобар за “геоикономическата бомба на 2024 г.”: Как Световното мнозинство и БРИКС планират да създадат нова глобална финансова архитектура Пригответе се за това,...

СВЯТ

Не без основание генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че няма смисъл да се възстановява Украйна, ако тя загуби войната. За собствено съжаление...

СЕНЗАЦИЯ

ЗАГИНА шофьорът на блъснатия автомобил от колата на НСО с КИРИЛ ПЕТКОВ! Спирал си кампанията да помага Кирил Петков излезе с изявление след тежкия...