Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

EXPRESS TV

Германия е в колапс!





Германия е в колапс! Фермерите: Не се страхувайте от Москва, а от Брюксел-Берлин и САЩ. Интервю с протестиращ.

От сутринта Германия е под блокада. Фермерите протестират срещу селскостопанската политика на германското правителство и блокираха със селскостопанска техника повече магистрали в страната.

Движението вече е нарушено в няколко федерални провинции.

– В Мекленбург-Предна Померания фермерите в цялата провинция блокираха със стотици трактори магистралните отбивки.

– В окръг Клопенбург в северозападната част на Долна Саксония един от федералните пътища е блокиран от 40 превозни средства, а в Саксония по данни на полицията някои магистрални отсечки в района на Дрезден са неизползваеми.

– Имало е струпвания по магистралите А4, А13, А14 и А17.

– В Берлин ситуацията беше спокойна рано сутринта. Въпреки това първите трактори бяха паркирани пред Бранденбургската врата още от неделя вечерта, а хиляди трактори бяха на пътя и в цяла Бавария в ранните сутрешни часове в знак на протест.

На много места полицейските управления съобщават за затруднения в движението, например защото пътищата са били проходими само в едната лента или на моменти са били блокирани магистрални отбивки. Полицията помоли водачите на трактори да разчистят пътищата.

Фермерите протестират срещу плановете на правителството ода отмени част от субсидиите и да вдигне данъците за тях. Най-голям проблем за работата им е отпадането на субсидиите за селскостопанския дизел. Съюзът на фермерите предупреди, че ако това стане, Германия няма да издържи на конкуренцията на съседните страни.

Няма прошка! В германия фермерите блокират градове и магистрали с трактори. Тръгват към Берлин.

Обърнахме се с въпроси към българката Валерия Василева, която е на протеста в Мюнхен:

Кой е организатор на протеста и колко са протестиращите в Мюнхен?

Валерия Василева: Организатор на протеста е Съюзът на земеделците, подкрепен от Съюза на логистиката, от Съюз на хлебарите, Съюз на месарите и хиляди жители на Германия. Тук не са само земеделци. Много сме тук.

Медиа: На снимките, които ни изпратихте са издигнати много плакати. Какво послание отправят хората към властта с тях?

Валерия Василева: На различните плакати пише: „Не само земеделците умират. Германия Умира!„, „Нашите трудно изкарани пари ги раздавате на света!„, „Подарявате нашите пари на целия свят“, „Разбирате ли ни? Виждате ли ни? Чувате ли ни?“, „Без кръв човек ще е блед, без въздух ще посинее, без мозък ще е зелен“. Този транспарант е протест към „Зелената партия“.

Има и протестен транспарант на който пише: „Не се страхувайте от Москва, а от Брюксел-Берин и САЩ“. И още един виждам, на който пише: „Стига вече! Това е свързано с всички нас! Цените на енергията долу! Джендър Идеологията стоп! СО2 данък да се махне“

Медиа: Колко са протестиращите в Мюнхен?

Валерия Василева: Организаторите казват, че в Мюнхен са 10 000 протестиращи и над 7000 трактора

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

СКАНДАЛ

Прибират му всичко до месец Мълвата носи, че не е изключено в скоро време плеймейтката Светлана Гущерова, по прякор Гонзовица, да стане депутатска съпруга,...

ПОЛИТИКА

Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на ВМРО и се озовала...

ПОЛИТИКА

Дългото сбогуване с Борисов. Шести път на избори заради него Вождът на ГЕРБ омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече остарява, толкова по-неприятен става...

ПАРИ

Кредитори на Украйна си искат лихвите, а тя може да обяви дефолт през август Частните облигационери на Украйна искат Киев да възобнови лихвените плащания...