Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

КУЛТУРА

Българският Индиана Джоунс издаде тайна за нашия Мачу Пикчу





Ще стане ли Перперикон нашия Мачу Пикчу – ще стане, когато българската държава се заинтересува от историята си. Други хора хвърлят всичко, за да развиват исторически и културен туризъм, а ние само говори.

България има само 300 км морска ивица, но много исторически местности и артефакти. Задължени сме пред поколенията ни да направим културен туризъм. Това се прави чрез археология и инфраструктура.

Това заяви за “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ проф. Николай Овчаров, наричан българския Индиана Джоунс, след обиколката му в Южна Америка.

Според професора многократно Мачу Пикчу е сравняван с нашия Перперикон край Кърджали. Това са скални градове на различни места има подобни – в Индонезия, Кавказ. Правено е от различни цивилизации и места, но по еднакъв начин на обработка на камък.

Обичам да пътешествам по света, но гледам да има и богата археологическа гледна точка. Бях в Южна Америка заради империята на инките – Перу и Боливия. Голямата ни трудност беше смяната на климата за кратко време. В Лима кацнахме на 0 м надморска височина и след кратко време бяхме на 5000 м – на Андийското плато.

Когато говорим за Южна Америка, се сещаме за инките, а преди тях е имало много култури и цивилизации. Заснех платото Наска отгоре със самолет. И до днес никой не е обяснил как са направени.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ





Може да Ви хареса

ВОЙНА

Репутацията е съсипана. Какво пишат западните медии за трофейната изложба в Москва Изложбата на западна бронирана техника, организирана в Москва, предизвика изтерични припадъци в...

АНАЛИЗИ

“Такова е невъзможно да си го представим”. Поставиха съдбовен избор пред Байдън Антиизраелските протести в САЩ може да попречат на преизбирането на Байдън В...

СКАНДАЛ

Прибират му всичко до месец Мълвата носи, че не е изключено в скоро време плеймейтката Светлана Гущерова, по прякор Гонзовица, да стане депутатска съпруга,...

ПОЛИТИКА

Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на ВМРО и се озовала...