Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ПАРИ

Държавният дълг на САЩ заби нов черен рекорд. Ето колко





Държавният дълг на САЩ надхвърли 34 трилиона долара за първи път. Това съобщи Ройтерс на 2 януари, позовавайки се на изявление на Министерството на финансите на САЩ.

Медията уточнява, че обемът на държавния дълг на САЩ възлиза на 34,001 трилиона долара.

На 21 октомври Министерството на финансите на САЩ съобщи, че бюджетният дефицит на САЩ за годината е достигнал 1,7 трилиона долара, което се равнява на 6,3% от БВП . В доклада на министерството се обяснява, че финансовите експерти посочват спад в приходите като съществена причина за дефицита, отбелязвайки важността на предложената от президента политика за реформиране на данъчната система.

На 10 октомври Министерството на финансите на САЩ обяви, че държавният дълг на САЩ достига 33 трилиона 513 милиарда долара. За по-малко от месец ръстът възлиза на 500 милиарда долара.

На 19 септември Министерството на финансите на САЩ съобщи, че държавният дълг на страната за първи път в историята е достигнал рекордните 33 трилиона долара. През юни тази сума беше 32 трилиона долара.

Преди това на 3 юни американският президент Джо Байдън подписа закон за повишаване на тавана на дълга на САЩ. Предполагаше се, че документът ще спре лимита на държавния дълг до 1 януари 2025 г. и ще го увеличи от 2 януари 2025 г.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

СВЯТ

Вместо „чипове от перални“ Украйна откри нови руски чипове в боеприпасите на Русия Русия активно заменя западната електроника със своя собствена. Това показаха резултатите...

ВОЙНА

Репутацията е съсипана. Какво пишат западните медии за трофейната изложба в Москва Изложбата на западна бронирана техника, организирана в Москва, предизвика изтерични припадъци в...

АНАЛИЗИ

“Такова е невъзможно да си го представим”. Поставиха съдбовен избор пред Байдън Антиизраелските протести в САЩ може да попречат на преизбирането на Байдън В...

ПОЛИТИКА

Партийци псуват Кирил Петков и Асен Василев: Скандалната Султанка стана лице на ПП 61-годишната баш патриотка напуснала тихомълком редиците на ВМРО и се озовала...