Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СКАНДАЛ

Калин Стоянов: Кирил Петков поиска да сложа бившия му личен бодигард за шеф на оперативния щаб на изборите





Съпредседателят на “Промяната” Кирил Петков е поискал от вътрешния министър Калин Стоянов конкретен негов заместник да отговаря за организацията на изборите – това разкри самият Стоянов пред журналисти в парламента.

Кирил Ценкин е бившият гард от НСО, който охраняваше Кирил Петков, когато беше премиер и след това той го сложи за зам.-вътрешен министър.

“По отношение на г-н Кирил Петков реално едното негово искане, което беше в моя кабинет в министерството, беше точно това – за ръководител на оперативния щаб за изборите да сложим зам.-министър Кирил Ценкин. Тогава аз му казах, че това много трудно може да се случи, дори невъзможно, тъй като винаги назад във времето, а и за напред, ще бъде главният секретар. Няма как лице, което е част от политическия кабинет, какъвто е заместник-министърът, да бъде ръководител на оперативния щаб на изборите”, каза Стоянов.

Той бе извикан на изслушване в парламента за дейността на убития лобист в съдебната система Мартин Божанов – Нотариуса.

На въпрос кой е идвал в кабинета му, за да иска назначения, той отговори: “В моя кабинет е идвал Кирил Петков със сигурност и то не веднъж. Асен Василев не е идвал, единствено сме разговаряли с него”. Отрече Борисов някога да е влизал в кабинета му.

Стоянов твърдо заяви, че лично Кирил Петков го е поканил да стане министър в кабинета и то като експерт. Министърът все още не е познавал Мария Габриел.

Той не разкри подробности нито за оставката на главния секретар на МВР Живко Коцев, нито за Нотариуса или вчерашните арести в агенция “Митници”.

“Този човек никога не съм го виждал, никога не съм се запознавал с него, никога не съм разговарял с него по телефон, приложения, с пощенски гълъби, както и да е било. Ще напомня едно единствено нещо – единствената структура, която успя да събере материали и данни за този човек, които послужиха за да се образува досъдебно производство, това е ГДБОП и то под мое ръководство. Дали е бил, или не, сътрудник едно лице, независимо дали е Мартин Божанов, или когото и да е било друг, това представлява държавна тайна.

И още по-важното – това може да се изисква като информация от прокуратурата и съда. Най-важното – дали едно лице е сътрудник, или не, това по никакъв начин не му дава протекция по отношение на него да не бъде извършено наказателно преследване”, каза Стоянов.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

ПОЛИТИКА

Дългото сбогуване с Борисов. Шести път на избори заради него Вождът на ГЕРБ омръзна и вече дори отвращава. Колкото повече остарява, толкова по-неприятен става...

ПАРИ

Кредитори на Украйна си искат лихвите, а тя може да обяви дефолт през август Частните облигационери на Украйна искат Киев да възобнови лихвените плащания...

ВОЙНА

ВАЖНО: Asia Times: Франция официално изпрати първите си войски в Украйна. Военна хроника: Първата битка вече е факт Макрон пак излъга, че щял да...

АНАЛИЗИ

САЩ постигнаха своето в Европа Международните наблюдатели, когато описват ръководството на Европейския съюз, все по-често прибягват до определението „деградация на елитите“. Това заяви най-гръмко...