Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ВАКАНЦИЯ

Обявиха Занзибар за водеща плажна дестинация в Африка





Занзибар беше обявен за водеща плажна дестинация в Африка през 2022 г. от World Travel Awards, като екзотичният остров победи множество други популярни места като Кейптаун и Шарм Ел Шейх в Египет, на събитие, проведено в Международния конгресен център Kenyatta (KICC), Найроби.

Занзибар, известен със своите девствени плажове, запази наградата, която спечели миналата година, тъй като островът Танда в Индийския океан беше отличен като водещ луксозен остров в Африка през 2022 г.

Остров Танда в Индийския океан беше отличен като водещ луксозен остров в Африка през 2022 г.

В нощ на блясък и помпозност с присъстващи топ гости от 25 държави, Four Seasons Safari Lodge Серенгети, Танзания, стана Водещата луксозна сафари хижа в Африка за 2022 г.

Four Seasons Safari Lodge Серенгети

Но това не беше всичко за Танзания, тъй като Национален парк Серенгети беше обявен за Водещ национален парк на Африка за 2022 г., а Туристическият съвет на Танзания беше обявен за Водещ туристически съвет на Африка за 2022 г.

Кения обаче завърши вечерта, като спечели главната титла „Водеща дестинация в Африка“, столицата Найроби спечели наградата за „Водеща дестинация за бизнес пътуване в Африка“, а KICC за „Водещ център за срещи и конференции в Африка“.

„Водеща сватбена дестинация в Индийския океан“ отиде при Мавриций, докато „Водеща дестинация за меден месец в Индийския океан“ бе спечелена от Сейшелите.

Водеща сватбена дестинация в Индийския океан е Мавриций

Сейшелите са водеща дестинация за меден месец в Индийския океан“

Kenya Airways излезе с хеттрик от най-високи авиационни отличия, тъй като спечели успех в категориите за „Водеща авиокомпания в Африка – бизнес класа“, „Водеща марка авиокомпания в Африка“ и крайната награда „Водеща авиокомпания в Африка“.

Ethiopian Airlines взе титлата „Водеща авиокомпания в Африка – икономична класа“, докато Air Seychelles отпразнуваха с честта „Водеща авиокомпания в Индийския океан“ като „Водеща марка авиокомпания в Индийския океан“ беше спечелена от Air Mauritius.

Разположен в морския резерват остров Шунгимбили в Танзания и заобиколен от собствен коралов риф, остров Танда е един от наистина изключителните тропически острови в света.

С площ от осем хектара, с обиколка един километър и ширина 350 метра, островът разполага само с една частна вила с пет апартамента и две традиционни банди (плажни хижи) и е убежище, на което да се насладите в пълно уединение със семейството и приятелите. Максималният брой гости, които може да приеме островът, е 18.

В зависимост от сезона гостите могат да плуват с най-нежния гигант на океана, китовата акула, и могат да наблюдават как костенурките гнездят и техните яйца се излюпват.

Екзотичното островче се наема срещу 45 000 долара за нощ, но при минимум пет нощувки…





Може да Ви хареса

ЗАКОН

Софийският градски съд измени мярката за неотклонение на Васил Божков от домашен арест в парична гаранция в размер на 130 000 лв., съобщи БНТ....

СВЯТ

Вместо „чипове от перални“ Украйна откри нови руски чипове в боеприпасите на Русия Русия активно заменя западната електроника със своя собствена. Това показаха резултатите...

ВОЙНА

Репутацията е съсипана. Какво пишат западните медии за трофейната изложба в Москва Изложбата на западна бронирана техника, организирана в Москва, предизвика изтерични припадъци в...

АНАЛИЗИ

“Такова е невъзможно да си го представим”. Поставиха съдбовен избор пред Байдън Антиизраелските протести в САЩ може да попречат на преизбирането на Байдън В...