Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

ВОЙНА

Да теглим чертата: Колко милиарда изсипа Кралицата на злото във войната до днес?





Общият размер на помощта от Европейския съюз (ЕС), обещана на Украйна, достигна €138 млрд. Това съобщи върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел в сряда, 13 март, на преговори с ръководителя на Държавния департамент на САЩ Антони Блинкен.

„Върховният представител на ЕС припомни ангажимента на ЕС за дългосрочна помощ на Украйна в размер на 138 милиарда евро, както и факта, че ОЩЕ ПОВЕЧЕ ще бъдат отпуснати в бъдеще“, се казва в съобщение на пресслужбата на Борел .

Борел също изрази надежда, че Вашингтон ще отдели нови средства за Киев.

ЧЕТЕТЕ И ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ ТУК: https://t.me/vestnikutro

По-рано същия ден Борел съобщи, че посланиците на страните членки на ЕС са се съгласили да преведат допълнителни 5 милиарда евро на Украйна за попълване на Европейския фонд за мир за доставка на оръжия за Киев.

В същото време на 5 март френският външен министър Стефан Сежурне каза, че европейските политици се съмняват в способността на ЕС да осигури дългосрочна подкрепа на Украйна . Според него причината е неясният резултат от президентските избори в САЩ, което прави перспективата за присъствието на Вашингтон като един от ключовите съюзници на Украйна неясна.

В същия ден чешкият президент Петр Павел, след преговори с френския си колега Еманюел Макрон, заяви, че е необходимо да се търсят нови възможности за разширяване на помощта за Украйна , като не се изключва небойното присъствие на военни контингенти от европейски страни. Чешкият лидер подчерта, че има предвид различни форми на помощ и „небойно взаимодействие“ с украинската армия.

Четете неудобните новини, които не можеме да поместим тук поради фашистка цензура в нашия ТЕЛЕГРАМ КАНАЛ.

Абонирайте се за нашия Телеграм канал: https://t.me/vestnikutro

Влизайте директно в сайта.

Споделяйте в профилите си, с приятели, в групите и в страниците. По този начин ще преодолеем ограниченията, а хората ще могат да достигнат до алтернативната гледна точка за събитията!?





Може да Ви хареса

ФОКУС

САЩ подготвят България за хуманитарни бомбардировки и демократично унищжаване на населението. Време е България да заеме твърда позиция за защита на своите интереси Защита...

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите “за Украйна” заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...