Connect with us

Hi, what are you looking for?

ВЕСТНИК УТРОВЕСТНИК УТРО

СВЯТ

Шенген през крив макарон, въпреки блюдолизничеството на нашите депутати: ЕС ни отдели от Румъния за гласуването!





Отделиха ни от Румъния за Шенген. По този начин се оправдаха опасенията, че Нидерландия която ни мрази като народ ще поиска официално разделянето на България и Румъния при гласуването, което ще реши кои от трите държави, заедно с Хърватия, ще се присъедини към Шенгенското пространство.

Припомняме, че по-рано днес Народното събрание прие декларация за присъединяването на България към Шенгенското пространство (глдната кокошка просо сънувала) ненужно. В документа се подчертава, че страната ни е изпълнила изискванията още през 2011 г. и това е потвърдено от много международни институции.

Настоява се България да стане част от Шенген през 2023 г. Българските депутати призовават колегите си от страните-членки на ЕС да подкрепят страната ни.

Декларацията беше подкрепена единодушно от ГЕРБ-СДС, „БСП за България“, ДПС и „Български възход“. Против гласуваха от „Възраждане“, а „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ не бяха в залата и не гласуваха.

Още в сряда Европейската комисия (ЕК) призова Съвета на Европейския съюз да вземе необходимите решения без допълнително забавяне, за да позволи на България, Румъния и Хърватия да участват пълноценно в Шенгенското пространство.

Това обаче едва ли ще се осъществи, защото някой е казал на Нидерландия, че България не трябва да е в Шенген. Всъщност от Шенген печелят само търговците, а обикновените граждани при тази скъпотия ще гледат отстрани и ще подсмърчат.





Може да Ви хареса

LIFE

Съпругата на Дейвид Бекъм празнува 50-годишен юбилей преди дни Модната дизайнерка и певица Виктория Бекъм празнува с колегите си от Spice Girls в клуб...

ПОЛИТИКА

Лили Иванова вкарала Елена Йончева в ДПС Журналистката пристанала на Илхан Кючюк при гостуването на Примата в Брюксел Елена Йончева: Делян Пеевски ми се...

АНАЛИЗИ

Парите “за Украйна” заплашват да сринат финансова пирамида САЩ Пред очите на целия свят САЩ изпълняват класическа схема за поробване на поредната колония Пари,...

СВЯТ

Телефонно обаждане до Путин даде основните отговори: Иран и Израел са на прага на голяма война Иран и Израел балансират на ръба на открита...